La Diputació i la Generalitat aborden l'inici de curs en Penyeta Roja

La Diputació i la Generalitat aborden l'inici de curs en Penyeta Roja
14/08/2020 -

La vicepresidenta de la Diputació, Patricia Puerta, ha abordat amb el director territorial d’Educació, Cultura i Esport, Alfred Remolar, com serà l’inici del nou curs acadèmic a Penyeta Roja. De la reunió es desprén el compromís d’ambdues parts per a col·laborar conjuntament en l’adaptació de les aules i del conjunt de les instal·lacions per a garantir totalment la seguretat i la salut de tot el personal i de l’alumnat del complex socioeducatiu de la Diputació de Castelló.

Punt per punt, s’ha insistit a aplicar totes les normes establertes per les autoritats sanitàries i en l’obligat compliment del pla de contingència contra la Covid-19 que ha elaborat la mateixa institució provincial. Patricia Puerta ha destacat que “no escatirem en una qüestió tan important com és la salut i l’educació de la nostra joventut, pel que portem tot l’estiu treballant per a avançar-nos als esdeveniments i que res ens pille desprevinguts”.

La vicepresidenta ha detallat que s’aplicarà la reducció de ràtios en tots els cursos del Centre de Tecnificació Esportiva, que quedarà establert entre 23 i 15 segons el curs, i s’intensificarà la neteja diària de les instal·lacions i dels mitjans de transport escolar. Així mateix, es posarà l’accent en fer major pedagogia perquè la higiene de mans siga constant i que es respecte la distància de seguretat. També es prioritzaran les reunions telemàtiques.

En el cas del Centre d’Educació Especial, la vicepresidenta ha informat Remolar de l’establiment d’elements separatoris i la creació de grups de convivència i sociabilització per a identificar i gestionar de forma precoç possibles casos de contagi. A la residència, on conviu l’alumnat dels centres, s’aplicaran mesures com la limitació a dos usuaris per habitació.

En l’encontre, Patricia Puerta i Alfred Remolar també han avançat en els convenis que detallaran la col·laboració econòmica entre el Consell i la Diputació per al desenvolupament dels serveis educatius a Penyeta Roja, que són competència de la Generalitat però que són gestionats actualment per la institució provincial. La vicepresidenta Puerta ha valorat positivament la trobada i la bona sintonia entre ambdós organismes, “essencial per a portar a terme un servei educatiu de qualitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari