El Consorci Provincial de Bombers de Castelló coordinarà un dispositiu de 750 efectius

El dispositiu reforça l’atenció del medi aquàtic i muntanyenc a causa de l’augment d’activitat amb l’arribada del bon temps

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló coordinarà un dispositiu de 750 efectius
19/06/2019 -

El Consorci Provincial de Bombers de la Diputació de Castelló coordinarà un dispositiu de 750 efectius humans, 125 vehicles i cinc mitjans aeris durant aquests mesos d’estiu amb la condició de garantir la millor prevenció i resposta davant la campanya d’incendis forestals 2019 i respondre davant qualsevol emergència a la província. Aquest ampli dispositiu que està format per mitjans propis del Consorci al costat d’altres assignats per la Generalitat està destinat a actuar de forma immediata enfront de qualsevol incendi forestal que es produïsca a la província. A més, està preparat per a atendre i donar la millor resposta davant qualsevol altra emergència que es produïsca a la província, atés que les activitats aquàtiques i de muntanya s’incrementen amb l’arribada del bon temps.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha assegurat que «comptem amb un ambiciós dispositiu amb més mitjans, millor equipats i més coordinats que mai per a atendre aqueixes emergències que desgraciadament tots els estius acaben marcant l’agenda de la nostra terra».

El dispositiu està format per efectius i mitjans propis del departament de Bombers de la Diputació al costat de les unitats de Bombers Forestals de Generalitat assignats al Consorci.

El Consorci Provincial de Bombers té ja activat el dispositiu contra incendis, en el qual s’inclouen els quatre parcs de Bombers Professionals, cinc de Bombers Voluntaris així com els parcs de les Unitats de Bombers Forestals que la Generalitat té assignats al Consorci i que per a aquesta època estiuenca es reforcen fins a les 18 unitats, quan en la resta de l’any són 15.

També estan ja operatius la totalitat de mitjans aeris assignats al Consorci aquest estiu, un total de cinc enfront dels dos amb els quals es compta la resta de l’any. Els mitjans aeris són, concretament, 3 avions Air Tractor i 2 Helicòpters dotats d’Unitat Helitransportada de Bombers Forestals. També està operativa la Unitat de Maquinària i Logística del Consorci i la Unitat de Protecció Civil de la Diputació de Castelló, que tindrà assignades funcions de caràcter preventiu o de suport logístic en cas de produir-se un incendi.

Especial atenció al medi aquàtic i la muntanya

A més de fer front a les emergències derivades de possibles incendis forestals, el dispositiu del Consorci està preparat per a intervenir davant qualsevol altra emergència que es produïsca a la província. Atés que en els mesos d’estiu augmenten les activitats en el medi natural a causa del bon temps i el turisme, el Consorci Provincial de Bombers de Castelló té preparades les Unitats de Rescat Aquàtic i la Unitat de Rescat de Muntanya per a actuar davant qualsevol emergència en aquests àmbits.

En aqueix sentit, Moliner ha explicat que “és important també en aquestes dates mirar a la muntanya, però també al mar, sabent que tenim més mitjans i a la disposició de tots els usuaris de les nostres platges per a qualsevol incidència o emergència de salvament marítim que a l’estiu és especialment important”.

És per això que el president ha assegurat que «és necessari enviar a la ciutadania un missatge de tranquil·litat, de cautela i de prudència per a ser responsables en l’ús dels nostres espais tant forestals com marítims, però saber que darrere d’aqueixa època estival d’oci i de vacances hi ha un cos d’emergències i de seguretat preparat per a donar resposta a les incidències que es puguen produir i amb la certesa que amb els recursos que tenim són els que poden donar garanties de poder respondre davant qualsevol eventualitat o fatalitat».

Cal tindre en compte que aquesta atenció especial respon al fet que la província de Castelló té una variada orografia, amb més de 120 quilòmetres de costa i àmplies zones muntanyenques que arriben fins als 1.800 metres d’altura. Per això, la Unitat de Rescat de Muntanya, URM, està ja preparada per a fer front a qualsevol incidència ocorreguda en les zones muntanyenques.

Per part seua, la Unitat de Rescat Aquàtic, URA, compte en cadascun dels tres parcs de costa amb una embarcació de rescat i una moto aquàtica de rescat. Les embarcacions estan situades de forma estratègica en els ports de Benicarló, Orpesa i Borriana per a agilitar el temps de resposta davant qualsevol avís.

A més, la URA disposa de tots els equipaments necessaris per a actuar en situacions d’emergència en tot tipus d’escenaris, ja siguen rius, barrancs, pantans o en episodis d’inundacions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari