La Diputació desplega un ampli dispositiu per a ajudar als ajuntaments a combatre les plagues de mosquits

Entorn de 40 efectius terrestres i aeris conformen la important actuació del Govern Provincial contra les plagues

La Diputació desplega un ampli dispositiu per a ajudar als ajuntaments a combatre les plagues de mosquits
23/05/2019 -

La Diputació de Castelló ha desplegat un ampli dispositiu per a ajudar els ajuntaments a combatre les plagues de mosquits. El president de la Diputació, Javier Moliner, s’ha reunit aquest matí amb els tècnics responsables del Servei Provincial contra els Mosquits que comptarà amb 40 efectius terrestres i aeris (tres helicòpters i 18 drons) que mantindrà actius durant tot l’any amb una inversió d’un milió d’euros. Cal tindre en compte que la Diputació podrà adequar aquest dispositiu i els seus mitjans a les necessitats que marque cada període de l’any amb la condició d’atallar la problemàtica que tant ha afectat en els últims anys als municipis, als veïns de la província i al sector turístic.

Amb aquesta important iniciativa, la Diputació es torna a posar al costat dels municipis per a donar solució a les seues necessitats tot i que les competències no li corresponen, prioritzant la millora de la qualitat de vida de tots els veïns de Castelló.

Moliner ha explicat que “portem molt temps parlant de la situació i el problema amb els mosquits que es viu en molts racons de la província, i hi ha hagut durant aquest temps una evident deixadesa de competències a l’hora d’assumir la responsabilitat per part d’altres administracions. I arribat al punt en el qual estem, vista la preocupació generada, la Diputació va fer un pas avant i va assumir poder abordar d’una contundent la solució a aquest problema. I la forma de fer-ho és intentar buscar els mitjans més potents, els millors recursos, les millors empreses per a poder donar la solució al problema en tota la seua dimensió”.

El president ha posat l’accent principalment que “són problemes que han d’abordar-se amb planificació, amb intel·ligència, lluitant en els moments oportuns, en els focus de major generació, i per a això un ha de comptar amb la major capacitat de coneixement que ens l’aportava des d’un inici la Universitat de València i evidentment amb tots els recursos i mitjans tècnics amb els quals comptem hui ací, amb helicòpters, amb drons amb equips preparats per a poder actuar en funció de la ubicació de cadascun dels focus”.

Per part seua, Noé García Mújica, gerent de l’empresa Lokímica, adjudicatària del contracte de la Diputació, ha destacat en la part terrestre “el gran equipament de les dotacions amb polvoritzadores manuals, equips 4×4 amb equipament de polvorització diferenciada, amb producte per a nivell larvari d’una banda i també amb tractaments per a nivell adulticida, buscant sempre els millors productes”.

Diputació útil

Quant a l’agilitat i rapidesa amb la qual la Diputació ha gestionat aquest servei, Moliner ha assegurat que “els ciutadans de la província poden veure com aqueix compromís que assumíem fa a penes uns mesos es traslladava immediatament a una dotació pressupostària, es traslladava immediatament a un contracte, i hui ja ací en mitjans i recursos per a poder començar a lluitar com mai ho havíem pogut fer, com mai s’havia fet a la província de Castelló, amb intensitat, amb mitjans i recursos per a poder atacar aqueix problema”.

Finalment, Moliner ha assenyalat que “som conscients que la naturalesa ens posa cada vegada més difícils els reptes, però també que a base de mitjans tècnics i recursos podem atacar aqueixa dificultat. I estem en condicions de planificar que en els pròxims anys la situació que pot viure el nostre territori entorn de la problemàtica dels mosquits puga canviar radicalment”.

Des del primer moment junt als ajuntaments

Cal recordar que davant aquest greu problema, el Govern Provincial des del primer moment es va posar a la disposició dels ajuntaments i de la Generalitat, administració competent en matèria de Sanitat, per a aportar en la cerca de solucions. “Estem al servei de la gent per a ajudar a resoldre els seus problemes, siguen o no siguen de la nostra competència”, ha emfatitzat Moliner.

És per això que el president de la Diputació ja va plantejar en la seua primera trobada amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, en setembre de 2015, la necessitat d’articular un pla provincial contra els mosquits al costat d’altres quatre plans que responien a les necessitats prioritàries de la província de Castelló en matèria de transport, turisme, massa forestal i ocupació. Durant aquest temps, la Diputació ha posat en marxa una campanya de prevenció, assumit labors de coordinació entre municipis, manté una convocatòria dins del Pla Castelló 135 i ha estat oferint assistència tècnica als ajuntaments. Uns serveis i recursos que es mantenen a més del Servei Provincial contra els Mosquits.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari