Més d'un centenar d'agents en el dispositiu de seguretat i mobilitat de Sant Joan de Castelló

La Nit de Sant Joan torna amb pirotècnia, sopar popular, revetles i les tradicionals fogueres

Més d'un centenar d'agents en el dispositiu de seguretat i mobilitat de Sant Joan de Castelló

Més d’un centenar d’efectius de Policia Local, Bombers, Protecció Civil i agents de mobilitat conformen el dispositiu especial de seguretat de la Nit de Sant Joan de Castelló 2022, que hui tornarà a congregar a milers de castellonencs a les platges del Pinar i El Gurugú. Després de dos anys sense poder celebrar-se, les fogueres i activitats populars tradicionals donaran la benvinguda a l’estiu.

Tal com ha informat l’Ajuntament de Castelló, a partir de les 17.00 hores d’aquest dimecres la Policia Local començarà a buidar de vehicles tota la zona d’aparcament de la platja Gurugú, des de la rotonda del Camí La Plana fins al Riu Sec. Des de les 15.00 hores també s’ha tractat de facilitar que la zona quede buidada amb l’objectiu que a les 19.00 hores no queden vehicles estacionats.

D’altra banda, l’accés a l’aparcament central de l’avinguda Ferrandis Salvador es realitzarà en sentit Castelló-Benicàssim i es tancarà a les 20.00 hores (abans en el cas que la zona d’estacionament es complete). Un desplegament d’agents de Policia Local i de mobilitat cobriran els punts de circulació necessaris per a donar fluïdesa al trànsit d’arribada a la platja del Gurugú.

El dispositiu especial es completarà amb la presència del servei de policia de platges, que prolongarà la seua presència fins a la finalització dels actes, igual que el servei de socorrisme, que romandrà a les platges fins a la una de la matinada. Al costat d’això, el dispositiu contempla també efectius de Bombers, el Servei Sanitari Municipal i l’Agrupació Local de Voluntariat de Protecció Civil.

Finalment, des de l’àrea de Seguretat Pública i Emergències s’aconsella a la població evitar en la mesura del possible l’ús del vehicle privat i optar pel transport públic per a acudir a la platja en la Nit de Sant Joan. També, es recomana no usar palets o altres estructures que continguen claus o metalls per a les fogueres pel perill que comporta el que aquests materials es queden en l’arena.

Dispositiu de seguretat de Sant Pere

L’Ajuntament també ha anunciat el dispositiu de seguretat per a les festes de Sant Pere, que es realitzarà en coordinació amb altres forces i cossos de seguretat de l’Estat. El regidor de Seguretat Pública i Emergències, Octavio Traver, ha explicat que, al costat del servei habitual del Grau, se situaran dos punts permanents de la Policia Local, un en cada extrem del Passeig Buenavista, perquè qualsevol persona que el necessite puga acudir en cas de necessitat o requerir informació. Aquesta presència policial romandrà fins a entrada la matinada.

A més, també es desplegarà en la zona agents de la Unitat de Protecció de Víctimes de Violència de Gènere (Viogen), així com de la unitat UPROMA per al control del soroll.

I és que el Grau comença demà oficialment els seus actes per a honrar a Sant Pere, recuperant pirotècnia suspesa durant les festes de la Magdalena en un ampli programa d’activitats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari