Les exhumacions de Castelló seran explicades en un documental

Els autors del projecte presenten hui al Menador ‘La memoria no olvidada’, un treball sobre la repressió franquista

Les exhumacions de Castelló seran explicades en un documental
18/11/2019 -

El Menador ha acollit aquest matí la presentació del documental ‘La memoria no olvidada’, del documentalista Carlos Gonga i la periodista Isabel Ginés, en el qual es tracta la repressió franquista ocorreguda en el conegut com a ‘Paredón d’Espanya’ en Paterna, on més de 2.000 persones van ser afusellades per qüestions ideològiques durant el franquisme.

Els creadors seran els responsables del documental que reflectirà les exhumacions realitzades al cementeri de Castelló, on van començar a gravar imatges durant l’última campanya dels treballs realitzada a l’octubre. Carlos Gonga i Isabel Ginés treballen ara en l’enregistrament de testimonis per a elaborar un peça que s’entrenarà al 2020.

La regidoria de Memòria Democràtica de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, ha volgut expressar el seu agraïment “per mostrar una realitat oblidada, per treure a la llum una part horrorosa de la història i que gràcies a treballs com aquest, juntament amb les exhumacions tant de Paterna com de Castelló, podrem tancar ferides i d’una vegada per totes, aportar pau a la democràcia”. “Hem sigut el primer ajuntament a fer front a un projecte d’aquestes característiques amb finançament exclusivament municipal i ara tenim a la responsabilitat d’explicar allò que hem descobert i de donar veu a les víctimes”, ha assegurat l’edil de l’àrea.

Pel que fa al documental estrenat hui i que se centra en els treballs realitzats a València i Paterna, es divideix en tres parts. En la primera parlen 12 víctimes que contem com van viure les seues famílies aquells anys, i quines conseqüències i represàlies van tindre. En la segona, arqueòlegs, antropòlegs i metges parlen sobre els treballs d’exhumació i el posterior anàlisi i identificació dels ossos. Per últim, la tercera serà la part en què diferents organitzacions polítiques parlaran sobre memòria històrica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari