On no és obligatori portar mascareta a Castelló?

Salut Pública ha informat que no fa falta utilitzar mascareta en alguns llocs o durant la realització d’activitats concretes

On no és obligatori portar mascareta a Castelló?

Dissabte passat, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, va anunciar que l’ús de la mascareta passa a ser obligatori en el conjunt de la Comunitat Valenciana, que com la resta de regions, està registrant brots de coronavirus en les seues tres capitals. Encara que la responsable de l’àrea va destacar que s’ha d’utilitzar “en tot moment”, també va assenyalar excepcions on no fa falta portar mascareta a Castelló, València i Alacant.

Segons va explicar la consellera, des d’aquest dissabte tota la ciutadania ha de portar mascaretes en espais públics “en tot moment en la via pública, en espais a l’aire lliure i en espais tancats d’ús públic o oberts al públic”. També es recomana utilitzar-la en espais privats oberts o tancats quan existisca confluència amb persones no convivents o no puga garantir-se la distància interpersonal, d’un metre i mig com a mínim.

Malgrat això, no és obligatori portar mascareta a Castelló en platges i piscines. En aquest sentit, Barceló va insistir en la importància de complir amb les mesures de prevenció i protecció precisament perquè no es produïsquen més brots de COVID-19 i es puga, així, “gaudir d’espais en els quals no és obligatori, com les nostres platges”.

Tampoc fa falta portar mascareta en espais de la naturalesa o a l’aire lliure fora de nuclis de població, “sempre que l’afluència de les persones permeta mantenir la distància interpersonal d’1,5 metres”.

A això se suma la pràctica d’activitat física o qualsevol altra activitat amb la qual resulte incompatible el seu ús i en les activitats infantils i juvenils d’oci “mentre que romanga amb el grup de convivència estable”.

Algunes persones també estan exemptes de portar mascareta. En concret, aquelles que presenten malalties o dificultats respiratòries que puguen veure’s agreujades pel seu ús, una discapacitat o alteracions en la conducta que facen inviable la seua utilització.

Barceló ha insistit a deixar clar que no hi ha alternativa entre portar mascareta – cobrint des del septe nasal fins a la barbeta- o mantenir la distància de seguretat, sinó que totes dues mesures són necessàries per a prevenir el coronavirus juntament amb la rentada freqüent de les mans amb productes autoritzats per a una correcta desinfecció.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari