'Dones Immortals', el nou itinerari del MUCC, triomfa en la seua estrena

Vora 80 persones han fet el recorregut guiat per Queta Ródenas i que dona a conéixer les contribucions de 23 dones que descansen al cementeri Castelló

'Dones Immortals', el nou itinerari del MUCC, triomfa en la seua estrena
16/12/2019 -

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, encapçalada per Verònica Ruiz, ha estrenat l’itinerari ‘Dons Immortals’, el qual s’integra dins de l’oferta del Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC). “Des de l’àrea de Cultura estem molt orgulloses de poder traure aquest projecte avant, un projecte en el qual donem veu a dones importants que han destacat i destaquen a la nostra ciutat”, ha expressat l’edil, qui ha acompanyat el grup de quasi 80 persones que ha fet hui la visita guiada per Queta Ródenas.

Les visites de l’itinerari autoguiat han estat impulsades per Cultura per tal de reconéixer les contribucions de 23 dones que descansen a la ciutat. Artistes, científiques, docents, polítiques, escriptores o advocades protagonitzen una proposta que “enriqueix encara més l’oferta del MUCC i ens permet fer un viatge a èpoques de la història recent de Castelló per conéixer millor la nostra ciutat”, ha assenyalat la directora del museu, Ana Meseguer.

Així doncs, les rutes guiades per Ródenas tornaran a celebrar-se els dies 28 de desembre i 11 i 25 de gener. Malgrat ser una activitat gratuïta, serà necessari reserva plaça prèviament.

D’altra banda, el públic pot completar el recorregut de manera lliure i en qualsevol moment de l’horari d’obertura del cementeri amb l’audioguia i el llibret editat pel consistori disponibles a l’entrada de la instal·lació municipal.

Cal destacar que Dones Immortals naix arran del treball de documentació i redacció realitzat per Queta Ródenas, plasmat en el llibret de l’itinerari dissenyat per Marta Negre. Les dades emprades provenen del Registre Civil de Castelló, l’Arxiu Històric Provincial, l’Arxiu Històric Municipal de Castelló o l’Arxiu del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica, entre d’altres. En la iniciativa ha col·laborat també el Servei d’Igualtat d’Oportunitats (SIO) de l’Ajuntament de Castelló.

Tota la informació necessària està disponible en la pàgina web www.mucc.es, on es podrà descarregar l’àudio guia per a fer el recorregut, o bé escoltar-la en línia, i també en l’Oficina de Turisme. Tant ací com al cementeri es podrà recollir el fullet informatiu editat en quatre llengües (valencià, castellà, anglés i francés).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari