Sanitat confirma dos casos més de coronavirus a Castelló

Es tracta de dos pacients de nacionalitat italiana que es trobaven de viatge a Espanya

@chpcastellon

Sanitat confirma dos casos més de coronavirus a Castelló

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha confirmat huit nous casos de COVID-19, conegut com a coronavirus, en la Comunitat Valenciana, la qual cosa situa a l’autonomia amb 30 casos detectats entre les seues tres províncies.

La subdirectora general d’Epidemiologia, Hermelinda Vanaclocha, ha oferit una roda de premsa per a confirmar aquesta xifra i ha detallat que dues d’ells es troben a l’Hospital Provincial de Castelló.

Aquestes dues persones són de nacionalitat italiana i havien estat en el nord del seu país, però actualment es trobaven de viatge a Espanya.

Vanaclocha ha afegit que hi ha altres dos casos a l’Hospital General d’Elx, un home i una dona que havien viatjat al nord d’Itàlia; dos més a l’Hospital Clínic de València, un home de 89 anys i un sanitari que va viatjar també al nord italià; un pacient nou a l’Hospital Vega Baixa d’Orihuela pel contacte de l’empresari que va donar positiu aquest dimecres; i un més a l’Hospital Arnau de Vilanova de València, que també havia viatjat al nord d’Itàlia.

El coronavirus en un virus respiratori freqüent que s’expandeix en una epidèmia arran d’un cep que, cal recordar, va sorgir en Wuhan, la Xina. La via de contagi és per gotes de flugge (gotes de saliva), que s’expandeixen a 1 o 2 metres de la persona infectada en parlar, tossir o esternudar, per la qual cosa, malgrat el que es pensava inicialment, les màscares no són una solució per a evitar el contagi, sinó perquè les persones que ja tenen aquest virus eviten transmetre-li’l a altres persones.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari