Down Castelló reivindica el dret al treball de les persones amb discapacitat

Actualment més de 35 persones amb discapacitat intel·lectual formen part d’empreses de la província a través del servei d’Ocupació amb Suport

Down Castelló reivindica el dret al treball de les persones amb discapacitat
01/05/2020 -

Amb motiu del Dia del Treball, des de Síndrome de Down Castelló es vol fer una crida en favor de la inclusió laboral de les persones amb síndrome de Down i/o discapacitat intel·lectual en aquests moments tan complexos en els quals s’està destruint un nombre important de llocs.

Des del departament de Formació i Ús de l’entitat, es recorda que actualment són 35 persones amb discapacitat intel·lectual les que exerceixen les seues funcions laborals en altres empreses de la província de Castelló. Una dada molt positiva i que ara es veu amenaçada per la nova situació per la crisi de la Covid-19.

Segons l’últim informe de l’Observatori Sobre Discapacitat i Mercat de Treball a Espanya ODISMET, actualment tan sols el 10.20% de les persones amb discapacitat intel·lectual tenen treball.

Segons indica Verónica Sánchez, coordinara del programa, “al llarg d’aquests anys s’ha anat aconseguint que cada vegada més empreses oferiren oportunitats laborals a les persones usuàries que atenem en el servei d’Ocupació amb Suport, demostrant que amb els suports necessaris poden exercir de forma molt adequada les seues funcions”.

En aquest moment són 65 les persones ateses en aquest programa en el qual se’ls forma orienten, acompanyen i assessora en tot el procés d’inclusió laboral en les empreses. “A més es realitza un assessorament a les empreses per a assegurar que l’experiència és positiva per a tots” afig Sánchez.

Per part de les famílies també mostren la seua preocupació, i demanen que, una vegada haja passat la crisi sanitària, la recuperació també arribe per a les possibilitats laborals dels seus fills i filles. En aquest sentit, Tomas Monforte, pare d’Adrián, un jove que treballa des de fa 2 anys en una empresa del centre de Castelló, indica que “a les empreses els diríem que no tinguen por de contractar persones amb discapacitat intel·lectual, han de conéixer les qualitats i capacitats que tenen, poden fer el treball amb normalitat, encara que a vegades necessiten ajuda. Treballant són feliços i se senten útils”.

L’ocupació és fonamental per a tots i per a totes, però per a persones pertanyents a col·lectius com el de la discapacitat intel·lectual, l’ocupació representa un al·licient fonamental en les seues vides i en les dels seus familiars.

Setmana de la Inclusió Laboral: generant oportunitats.

Síndrome de Down Castelló organitza des de fa 4 anys amb motiu del Dia del Treball la jornada “Plaza Santa Clara per la Inclusió Laboral” en el qual amb la col·laboració dels establiments de la zona centre de Castelló, les persones usuàries de l’entitat realitzen durant un matí tasques pròpies d’aqueixos establiments: servir un café, atendre una taula, vendre roba, o atendre en algun lloc del mercat central.

Enguany, per a no deixar passar l’oportunitat de reivindicar el dret a l’ús de les persones del col·lectiu, s’ha organitzat de manera virtual “La setmana de la inclusió laboral: generant oportunitats”.

Durant aquesta setmana en la web i en les xarxes socials d’entitat s’han anat publicant vídeos, articles i cartells en els quals s’envia un missatge molt clar: “quan tot això passe, volem tornar a treballar i a defensar el nostre dret a l’ocupació”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari