L'edifici de Borrull avança cap a la seua transformació eficient i social

Ja s’han licitat les obres per a començar la reforma de l’edifici administratiu, valorades en 18 milions d’euros

L'edifici de Borrull avança cap a la seua transformació eficient i social

Ja falta menys perquè la ciutadania de Castelló gaudisca i recupere un centre totalment renovat per a realitzar gestions administratives. I és que després d’una mica de retard, l’Ajuntament de Castelló ja ha licitat tant la llicència d’obres com l’ambiental que permeten iniciar les obres de reforma de l’edifici de Borrull, que a més de millorar els serveis i apostar per l’atenció social, serà molt més eficient i sostenible.

Així ho ha anunciat el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Castelló, José Luis López, que ha explicat que, en concedir la llicència d’obres i ambiental del projecte, l’empresa adjudicatària té llum verda per a començar les obres de reforma dels jutjats, que costejarà finalment la Generalitat Valenciana.

Es tracta d’una de les grans inversions del Consell per a aquest 2021, segons explicava fa uns mesos el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, en la presentació dels pressupostos del Botànic d’enguany en la capital de la Plana: “Constitueixen la inversió de la Generalitat més important de les últimes dècades a Castelló”

En concret, per a aquest 2021 es contempla la primera anualitat de les obres de reforma, amb 3,27 milions d’euros, però la seua licitació aconsegueix un valor de 18 milions d’euros. I és que es remodelarà totalment per a albergar serveis administratius tant del mateix ajuntament com de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

L’edifici, antiga seu de l’Audiència Provincial de Castelló, serà sotmés a una reforma integral per a solucionar la falta de manteniment d’aquests més de 10 anys en desús, com les humitats, clivelles en les façanes, revestiments de sostres o fissures en les bigues.

Així serà el nou Borrull

La reforma, que s’espera que finalitze en 2023, acollirà les dependències de la Seu de la Direcció Territorial de Castelló de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i serveis socials locals, però a més d’avançar cap a la seua transformació social, s’adaptarà a la nova normativa en matèria de sostenibilitat.

En aquest sentit, les obres milloraran l’eficiència energètica i les condicions d’accessibilitat amb reforços estructurals, obertura de nous buits, construcció de nous nuclis de comunicació, configuració de nous espais d’il·luminació i ventilació, nova distribució interior, etc. Per exemple, comptarà amb un gran pati central enjardinat i amb jocs infantils en el soterrani que aporte il·luminació natural a les dependències i una millora en el seu accés per als treballadors i treballadores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari