L'edifici d'oncologia de l'Hospital Provincial: un any d'obres per a un tractament més humanitzat

Ahir van començar les obres d’aquest edifici que posarà al pacient en el centre de l’assistència sanitària

L'edifici d'oncologia de l'Hospital Provincial: un any d'obres per a un tractament més humanitzat

Aquest dimecres, l’Hospital Provincial de Castelló ha fet un pas més en la seua consolidació com a referent en oncologia. Després d’una dècada amb el projecte parat, per fi han començat les obres del nou edifici oncològic, una infraestructura que no sols comptarà amb els millors equips i instal·lacions per a diagnosticar i tractar el càncer, sinó que farà que els seus pacients reben una atenció molt més humanitzada i agradable durant el seu tractament.

Així ho va assenyalar ahir la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, que va visitar l’inici de les obres d’aquesta infraestructura a l’Hospital Provincial de Castelló. Ho va fer acompanyada del president de la Diputació de Castelló, José Martí; la diputada delegada de l’Hospital Provincial, Xaro Miralles; la secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro; la directora territorial de Presidència de la Generalitat Valenciana a Castelló, Eva Redondo; i del regidor d’Obres i Projectes Urbans i Urbanisme de l’Ajuntament de Castelló, José Luis López, entre altres càrrecs.

Barceló va celebrar que amb l’inici de les obres “comença un dels nostres projectes més emblemàtics que posa de manifest el ferm compromís de la Conselleria de Sanitat per continuar millorant la qualitat assistencial a la ciutat de Castelló i tota la província, així com la decidida aposta per impulsar la sanitat pública”.

Més humanitzat

En aquest sentit, el nou edifici pretén avançar cap a un tractament més agradable per als qui pateixen càncer. D’una banda, les instal·lacions seran més àmplies que les actuals i els llocs d’administració de quimioteràpia tindran més separació entre ells per a preservar la intimitat dels seus pacients. Una novetat que s’uneix a la disposició de grans finestrals, que permetran l’entrada de llum natural en les seues estades; i a la potenciació de vegetació natural als jardins.

Sobre aquest tema, la titular de Sanitat també va assenyalar que el pla d’humanització té com a objectiu crear un espai agradable, tranquil i confortable que no recorde a un hospital tradicional, per la qual cosa es crearan ambients similars als d’una llar i s’utilitzaran colors que transmeten alegria.

Hospital de dia d’oncologia

El nou edifici acollirà un hospital de dia d’oncologia, una instal·lació clau perquè és l’espai en el qual els i les pacients oncològiques reben els seus tractaments en règim ambulatori.

A més, l’edifici, l’esquelet i les façanes del qual van ser construïts en fases anteriors, comptarà amb 50 llocs d’administració de quimioteràpia, cinc d’ells individualitzats, així com sales de cures i de tècniques. Disposarà, a més, de 12 consultes mèdiques, altres tres polivalents i una d’infermeria.

Tal com va explicar la consellera,”des de 2015 s’han dut a terme inversions molt importants en aquest hospital, en concret en tecnologia per a la detecció i tractament oncològic s’han invertit 10 milions, que ara es completen amb els 4 milions destinats a aquest nou hospital de dia oncològic, que permetrà augmentar tant el nombre de persones ateses com les consultes”.

En aquest sentit, s’invertiran 4,1 milions d’euros en aquesta infraestructura, que estarà acabada en un any.

Més de 73 milions d’euros en infraestructures de Castelló

El Pla d’Infraestructures Sanitàries per al període 2021-2023 suposa una inversió de la Conselleria de Sanitat de més de 658 milions d’euros, dels quals 73.310.000 milions van destinats a la millora de les infraestructures sanitàries de la província de Castelló.

La finalitat és adaptar els espais sanitaris a la nova realitat i optimitzar l’ús dels recursos, tant les noves infraestructures com les existents, a més de modernitzar-los amb la incorporació de noves tecnologies.

En concret, a Castelló es destinen 53,4 milions d’euros per a dur a terme intervencions de millora o d’ampliació dels centres hospitalaris, tant a l’Hospital de Vinaròs, l’Hospital General de Castelló, La Plana, o com és el cas del nou hospital de dia oncològic de l’Hospital Provincial de Castelló.

A més, es destinen més de 12,7 milions d’euros per a la construcció de nous centres sanitaris o consultoris auxiliars a Castelló, així com 7,1 milions d’euros per a poder dur a terme obres de reforma, ampliació i millora de centres sanitaris ja existents.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari