L'equip d'Educació Ambiental de Castelló ix al carrer per a donar les claus del consum responsable

L'equip d'Educació Ambiental de Castelló ix al carrer per a donar les claus del consum responsable
15/03/2022 -

L’equip d’Educació Ambiental de l’Ajuntament de Castelló ha eixit hui al carrer, Dia del Consum Responsable, per conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat d’ajustar-se a les necessitats reals i consumir pensant en les conseqüències de les decisions de consum. Segons expliquen els mateixos educadors i educadores ambientals, es tracta de la nostra actitud i hàbits sobre consum per entendre com afecten la salut, a les persones, a la comunitat i al medi ambient, i així escollir sempre, preferentment, les que tinguen efectes més positius.

La celebració d’aquesta jornada, tal com ha assenyalat el regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia “té com finalitat promoure i practicar el consum responsable de productes i recursos, tenint en compte el seu impacte sobre el medi ambient, la salut i la comunitat”.

L’edil Garcia també ha destacat la necessitat d’avançar cap a models d’hàbits més sostenibles perquè “la sostenibilitat del planeta passa sí o sí per la contribució individual de cadascun de nosaltres”. “Si volem pal·liar l’actual crisi d’emergència climàtica que vivim hem de canviar els nostres models de consum d’un sòl ús i encaminar-nos cap a l’economia circular, alternatives ecològiques i socialment eficients”, reivindica Garcia.

Tanmateix, l’equip d’educadors ambientals ha estat donant consells sobre com fer més i millor amb menys, com comprar conscientment, com reutilitzar i reciclar, així com facilitar eines per aprendre a triar els productes amb millor composició.

El foment del consum responsable és un dels eixos estratègics del Pla Local de Residus (PLR) de l’Ajuntament de Castelló, basat també en la millora de la gestió de residus, la transparència i sostenibilitat econòmica en la gestió de residus i en l’educació ambiental per fomentar el reciclatge.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari