Educació concentrarà la informació sobre els centres en una sola plataforma per a facilitar l’escolarització a Castelló

Mezquita coordina amb els equips directius de les escoles el procés que començarà el pròxim mes de maig

Educació concentrarà la informació sobre els centres en una sola plataforma per a facilitar l’escolarització a Castelló
18/04/2021 -

El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Castelló, Francesc Mezquita, ha mantingut una reunió amb els equips directius dels centres educatius de primària de la ciutat per coordinar el procés d’escolarització del curs vinent, el qual començarà durant el mes de maig. L’edil s’ha oferit a col·laborar amb els centres per a difondre, des dels canals municipals, la informació sobre els centres que siga d’interés per a les famílies, durant una campanya en què hauran de prescindir de les jornades de portes.

“Sense dubte la matriculació de l’alumnat per primera vegada en un centre és una de les decisions més importants que pren una família i volem col·laborar en aquest procés en els mitjans que tenim al nostre abast”, ha explicat el regidor d’Educació, qui ha destacat que “les visites als centres es traslladaran a l’àmbit virtual, encara que els equips directius estan disponibles per aquelles famílies que necessiten informació addicional o reunions privades”.

Educació ja treballa en la creació d’una plataforma a la web de l’Ajuntament de Castelló des d’on es podran consultar directament les dades dels centres educatius. A més, es podrà accedir també a les pàgines dels centres escolars que tinguen les seues direccions enllaçades. El consistori, també, informarà del procés mitjançant les xarxes socials. Tal com ha recordat Francesc Mezquita, en cas que les famílies necessiten més informació poden fer ús del correu dubteseducacio@castello.es.

Vora 200 places públiques de dos anys

L’edil d’Educació també ha incidit en què en aquest nou curs seran 11 les aules per a alumnat de dos anys que estaran disponibles a la ciutat. Se sumaran, els centres Illes Columbretes i Bernat Artola. Castelló ja comptava amb aules de dos anys als CEIPs Benadressa, Sant Agustí, Ejército, Mestre Canós, Antonio Armelles, Bisbe Climent, Herrero, l’Illa i al Blasco Ibáñez.

En aquests espais el consistori ha realitzat obres i intervencions de millora per tal d’adequar les aules que acolliran aquest alumnat de preescolar. Hi ha una aula de dos anys per centre, tot i que cal assenyalar que el centre Blasco Ibáñez hi ha dues classes, i cada aula compta amb 18 places.

Durant el curs 2020-2021, van haver-hi prop de 1.250 noves matriculacions de xiquetes i xiquets a Castelló, on es van notar els efectes de la Covid-19 amb el confinament domiciliari durant gran part del curs. La previsió de la Regidoria d’Educació és que 1.380 nous alumnes es matriculen als centres de la ciutat per al curs 2021-2022.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari