Educació facilitarà l'accés a pràctiques arreu d'Europa per a l'alumnat d'FP

Educació facilitarà l'accés a pràctiques arreu d'Europa per a l'alumnat d'FP
20/08/2020 -

Consistori i IES col·laboraran mitjançant un consorci en l’impuls del programa Erasmus Plus, amb l’objectiu de potenciar les especialitats vinculades al medi ambient, el tractament d’aigües i la fusta.

La regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló, encapçalada per Francesc Mezquita, liderarà i coordinarà durant el pròxim curs l’accés d’alumnes d’FP a pràctiques en països de la Unió Europea. Ho farà mitjançant el programa ‘Erasmus Plus’, el qual facilita i subvenciona la realització de pràctiques a l’estranger a l’alumnat de diferents especialitats.

Amb aquesta proposta, el consistori, a través d’un consorci amb els instituts, permetrà que els alumnes de cicle mitjà de Formació Professional puguen realitzar una estada que «millorarà significativament l’ocupabilitat dels i les estudiants d’FP i els aportarà una experiència professional i personal única, a més de permetre’ls millorar l’ús dels idiomes comunitaris», com ha explicat el regidor d’Educació de Castelló, Francesc Mezquita.

L’edil també ha posat l’accent en l’interés per potenciar aquests aspectes en els cicles relacionats amb el medi ambient, així com en aquells vinculats al tractament d’aigües, l’energia i la fusta. Tots representen «nínxols de l’FP que cal promocional per les oportunitats laborals i la demanda que es generaran en un futur pròxim» i tot suposen «una clara aposta pel lideratge de les polítiques i les pràctiques verdes i sostenibles», segons Mezquita.

Així , gràcies a aquesta iniciativa, l’alumnat de l’IES Caminàs, Vicent Castell, Politècnic i d’altres centres de municipis propers es pot formar en un ambient de treball real i ser beneficiari d’unes beques que poden cobrir mobilitat i dietes. Per a la realització de les pràctiques, es tindrà en compte el calendari lectiu, per tal d’afavorir la continuïtat dels estudis pel que fa als graus superiors.

El consistori actuarà com a mediador també entre les empreses foranies i establirà sinergies de col·laboració amb les firmes autòctones que puguen rebre alumnat d’altres països europeus. Aquest projecte és producte de la mesa d’FP organitzada per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló el passat mes de febrer i en què van participar centres educatius que ofereixen aquesta branca d’estudis reglats i administracions implicades, així com empreses i associacions professionals de les comarques del nord.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari