La Conselleria d'Educació incrementa en 785.000 euros la inversió a Castelló per a un inici de curs segur

La Conselleria d'Educació incrementa en 785.000 euros la inversió a Castelló per a un inici de curs segur
30/08/2020 -

Els centres educatius de Castelló ultimen les preparacions per a que la tornada a les aules puga fer-se amb totes les garanties sanitàries, una tasca per la qual han preparat plans de contingència i per a la qual han comptat amb el suport de la Conselleria i de la Regidoria d’Educació.

Per a ajudar els centres a adaptar-se a aquesta nova situació i per reforçar l’activitat educativa, cultural i esportiva de tot l’alumnat, la Conselleria que dirigeix Vicent Marzà invertirà 784.883,05 euros més a la ciutat. A aquesta inversió cal sumar també els 124 docents més que s’incorporaran a escoles i instituts de Castelló a l’inici del curs i que garantiran que la ràtio no supere els 20 alumnes per aula.

«La Conselleria d’Educació ha fet un vertader esforç per a estar al costat de la comunitat educativa en aquesta tornada històrica a l’escola i la inversió en recursos i personal és també històrica», ha reconegut el regidor d’Educació de Castelló, Francesc Mezquita, qui ha recordat les mesures que també prendrà el consistori, com ara l’increment de personal de consergeria i la intensificació de les tasques de neteja.

Així doncs, la inversió procedent del govern autonòmic per a les actuacions vinculades a l’adquisició de mobiliari, materials de protecció o obres ha sigut de una mica més de 566.000 euros. Aquestes intervencions han estat complementades per l’Ajuntament de Castelló, que ha adquirit mampares de protecció i ha col·laborat en l’adaptació d’alguns centres.

Pel que fa a les activitats extraescolars, Educació de la Generalitat subvencionarà aquesta oferta amb vora 219.000 euros. Mezquita treballa amb col·laboració amb les àrees municipals de Cultura i Medi Ambient per tal de desenvolupar una programació que l’Ajuntament de Castelló facilitarà a les famílies per tal d’afavorir la conciliació i reforçar l’activitat educativa.

Cal destacar que la Conselleria d’Educació també té previst incrementar el personal no docent dels centres, com és el cas dels monitors i les monitores de menjador. Aquests professionals asseguraran que es mantenen les distàncies de seguretat i l’atenció als grups de convivència estable dels nivells inicials.

Totes aquestes mesures formen part del Pla de Prevenció i Protecció per al curs 2020-2021, el qual detalla les mesures que es posaran en pràctica als centres educatius per tal de reprendre l’activitat lectiva. El document, l’elaboració del qual s’ha fet en col·laboració amb la Conselleria de Sanitat Universal, inclou informació sobre protocols d’accés i eixida als centres, desplaçaments interns, reorganització de grups, ús de zones comunes, neteja i desinfecció o interaccions amb persones externes, així com per a la gestió de possibles casos de persones que presenten símptomes de Covid.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari