Educació se suma a l'innovador projecte de donacions d'aliments 'Ningú sense la seua ració diària'

Llancen el concurs ‘Posa-li nom a la nostra mascota’, adreçat a l’alumnat de 2n de primària de Castelló

Educació se suma a l'innovador projecte de donacions d'aliments 'Ningú sense la seua ració diària'
08/05/2020 -

La regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló, encapçalada per Francesc Mezquita, juntament amb l’empresa Foodration4all ha donat suport al projecte ‘Ningú sense la seua ració diària’, mitjançat el llançament del concurs ‘Posa-li nom a la nostra mascota’, adreçat als escolars de la ciutat. El consistori fa una crida a tots els xiquets i les xiquetes perquè ajuden a trobar un nom per a aquesta cistella d’aliments, imatge d’un projecte pioner a Espanya i que veurà la llum per primera vegada a Castelló.

‘Ningú sense la seua ració diària’ busca revolucionar el sistema de donació d’aliments i permet fer-ho mitjançant una aplicació mòbil i la instal·lació de sistemes de lectura de codis als supermercats. “En un moment en què la solidaritat entre les persones és tan important, estem molt satisfets de poder donar visibilitat a un projecte que simplifica els procediments, ajuda a reduir les emissions i posa la tecnologia al servei dels drets bàsics de les persones”, ha manifestat l’edil d’Educació, Francesc Mezquita.

Per la seua banda, el responsable del projecte, Kilian Zaragozá, ha agraït el suport de la Regidoria d’Educació al projecte per què «els xiquets estan en una època en què són esponges i és important que comencen a sentir-se partícips d’eixa ajuda cap a les persones que més ho necessiten». Eixe és, precisament, un dels objectius de la iniciativa, «transformar digitalment el sistema de donació d’aliments amb tecnologies avançades, per a fer que les donacions siguen ràpides, àgils i transparents per arribar a una major quantitat de persones, d’una forma controlada i eficient». ‘Ningú sense la seua ració diària’, ofereix, a més, experiències de realitat virtual com a incentiu per als donants.

Pel que fa al concurs, el termini per presentar les propostes comença el dimecres, 13 de maig, i romandrà obert fins al dia 12 de juny, aquest inclòs. La participació està oberta a l’alumnat de segon curs de primària dels centres públics, concertats, privats i d’educació especial de Castelló.

Els i les artistes que accepten el repte de posar-li nom a la mascota d’aquesta iniciativa solidària, hauran de fer el dibuix des de casa i seguidament enviar-li’l al mestre o la mestra, els quals seran els encarregats de fer-los arribar a la direcció del concurs. Cada dibuix haurà d’estar identificat amb el nom del centre a què pertany el concursant i el seu nom i cognoms.

El jurat, compost per representants del projecte ‘Ningú Sense La seua Ració Diària’ i representants de l’Ajuntament de Castelló, seleccionarà les propostes més originals rebudes al concurs ‘Posa-li nom a la nostra mascota’. L’entrega de premis tindrà lloc a l’Ajuntament de Castelló de la Plana, encara que la data definitiva la determinarà l’evolució de l’actual situació sanitària.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari