El Camí del Cid incorpora a la seua senyalització cartells d'advertència

El Camí del Cid incorpora a la seua senyalització cartells d'advertència
28/02/2019 -

El Consorci Camí del Cid ha tancat la campanya 2018/2019 de conservació i senyalització de 1.237 quilòmetres de senderes d’aquest gran itinerari turístic cultural que travessa les províncies de Burgos, Soria, Guadalajara, Zaragoza, Teruel, Castelló, València i Alacant.

Enguany s’han realitzat un total de 2.474 intervencions, la major part de les quals han consistit en marques de pintura (1.959) encara que també s’han instal·lat plaques i vinils retolats, estaques, balises, fletxes de direcció i s’han adequat una sèrie de trams realitzant labors de neteja i desbrossament de camins. No obstant això, la principal novetat d’enguany ha sigut la instal·lació de 44 cartells d’advertiment per als senderistes en aquells trams on han de transitar per carretera. La nova senyalització recorda l’obligatorietat de circular per l’esquerra i la utilització d’elements lluminosos o reflectors a la nit.

El manteniment i els treballs de reforç de la senyalització és una prioritat per al Consorci Camí del Cid. Encara que les rutes estan senyalitzades, al llarg de l’any es donen múltiples incidències que poden afectar tant els camins com als senyals. Amb aquests treballs es persegueix conservar, reforçar i millorar la senyalització existent de manera que el viatger que recórrega l’itinerari puga fer-lo amb facilitat.

Luis Jorge del Barco, diputat de Cultura de la Diputació Provincial de Burgos -que enguany ostenta la presidència del Consorci- , assenyala que aquests treballs, en la seua opinió “prioritaris”, reflecteixen el compromís de les diputacions del Camí del Cid per mantenir viu l’itinerari, i possibiliten que es gaudisca del viatge sense dificultat. Així mateix, ha destacat la importància dels viatgers que realitzen el Camí del Cid “ja que a vegades són els primers que comuniquen alguna incidència, per la qual cosa la seua ajuda és fonamental per a poder corregir-la”.

Actuacions en Castelló

Els treballs a la província de Castelló afecten 78 quilòmetres de recorregut pertanyents a la ruta La Conquesta de València. En aquest tram s’han realitzat un total de 173 intervencions destacant l’adequació de la sendera entre la Pobla d’Arenós i Els Calpes o una lleugera rectificació en el traçat de l’entorn de Mas de Noguera.

Al costat dels treballs de conservació i senyalització del Camí del Cid, també s’han actualitzat els tracks de la ruta els quals estan disponibles, per a la seua descàrrega gratuïta, en la pàgina web www.caminodelcid.org

La campanya de senyalització s’ha dut a terme entre els mesos d’agost de 2018 i febrer de 2019. Els treballs han sigut realitzats per l’empresa UTM Desenvolupaments i han tingut un cost total de 14.762 euros, IVA inclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari