El CJ de Castelló combat la violència de gènere amb una ‘Alerta Violeta’ per destapar actituds masclistes

El col·lectiu llançarà un manifest el 25N per reivindicar a les institucions actuacions més ambicioses per a lluitar contra l’opressió sexista

El CJ de Castelló combat la violència de gènere amb una ‘Alerta Violeta’ per destapar actituds masclistes
24/11/2020 -

El Consell de la Joventut de Castelló ha difós en les seues xarxes socials una campanya per destapar i assenyalar els mètodes més subtils d’opressió i violència contra les dones. A través d’una ‘Alerta Violeta’ està posant nom als comportaments masclistes que sofreixen cada dia moltes dones i adolescents. “Com el que no té nom, no existeix, volem visibilitzar les pràctiques més invisibles del patriarcat per a fer-los front”, han explicat des de l’ens juvenil.

Mansplaining, gaslighting, assetjament en les xarxes i en tornar a casa… Són tipus de violència que sofreixen totes les dones i adolescents. “El que volem és fomentar la sororitat i l’empatia entre nosaltres, que les dones se n’adonen que el que sofreixen cada dia és una violència sistemàtica i generalitzada”, ha explicat el Consell.

A més a més, l’ens està publicant enquestes amb el fi d’obtenir uns resultats simbòlics que mostren la preocupant situació que sofreixen les dones en l’actualitat. Des del col·lectiu han explicat que l’objectiu d’aquesta enquesta és “fomentar la reflexió i la crítica cap a un sistema patriarcal que oprimeix a la meitat de la població”.

El 25N llançaran un manifest denunciant les alarmants dades que mostra el document estadístic més rellevant sobre violència masclista a Espanya, realitzat per la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere. En aquest sentit, l’informe confirma que la violència física, sexual i psicològica segueix augmentant entre les dones més joves. De fet, indica que el 71,2% de les dones de 16 a 24 anys i el 68,3% de les dones de 25 a 34 anys residents a Espanya han patit algun tipus de violència al llarg de les seues vides. Així doncs, el Consell de la Joventut de Castelló demana a les institucions posar en marxa les mesures del Pacte d’Estat de 2017 a través d’una “agenda feminista clara i ambiciosa”. Podeu veure més sobre la campanya al compte d’Instagram @consellcastello.

Sobre el Consell de la Joventut de Castelló

El Consell de la Joventut de Castelló és una entitat independent i democràtica, funcionalment i organitzativament, integrada per estructures organitzades o informals de participació juvenil dins del seu respectiu àmbit territorial, que es constitueix amb la finalitat de fomentar l’associacionisme juvenil, promoure iniciatives que asseguren la participació de les persones joves del seu àmbit en la presa de decisions i les mesures que els afecten, i representar-les davant l’administració corresponent com a òrgans màxims de representació i interlocució de les associacions juvenils i de la joventut del seu territori.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari