El Consell de la Infància i l'Adolescència llança les seues propostes per a una ciutat més solidària, integradora i igualitària

“Volem ser escoltats i volem tindre veu i vot en els temes que ens importen”, expliquen

El Consell de la Infància i l'Adolescència llança les seues propostes per a una ciutat més solidària, integradora i igualitària
21/05/2019 -

Les xiquetes, xiquets i adolescents que integren el Consell de Participació Activa de la Infància i l’Adolescència de Castelló, han fet públic un manifest que recull les conclusions dels debats que s’han plantejat en les seues sessions de treball, segons l’esperit de la Convenció sobre els Drets del Xiquet. “Hem estat recollint diferents propostes per a millorar la nostra ciutat a través dels nostres propis ulls i defensant els drets de la infància i l’adolescència. Volem ser escoltats i per això volem tindre veu i vot en els temes que ens importen”, han expressat.

Les propostes es dirigeixen a tots els governs, a l’Ajuntament, a les famílies, als col·legis, a les xiquetes, xiquets i adolescents i a la ciutadania en general de la ciutat de Castelló. “Tenim moltes idees que poden ajudar-nos en el nostre dia a dia. Volem que els adults ens expliquen les coses amb paraules amigables. No ens valen respostes que no estan clares, demanem més confiança cap als xiquets, xiquetes i adolescents. Demanem als adults que ens faciliten la participació”, afigen en l’escrit.

Entre les propostes que plantegen estan les d’adaptar els espais públics per a persones amb diversitat funcional, millorar les instal·lacions esportives en els col·legis, formar al professorat en l’àmbit d’igualtat i fomentar l’educació en valors, tant en el col·legi com a casa. També se suggereix oferir ajuda a famílies amb baixos recurs, refugiats o persones sense sostre, fomentar la recollida d’aliments i més seguretat viària.

El Consell de la Infància i l’Adolescència demana sensibilització sobre els mals hàbits, com el tabac i l’alcohol en menors d’edat, el control en la venda de videojocs i l’ús responsable del mòbil. Es proposa fomentar el reciclatge i incrementar les fonts d’aigua potable als parcs, així com habilitar noves zones d’esplai per a gossos i campanyes informatives per a la recollida d’excrements de mascotes i de conscienciació ambiental.

Entre les mesures que s’han traslladat a l’Ajuntament estan les de fomentar la interculturalitat mitjançant trobades i punts d’informació. “Volem un municipi que integre i visibilitze totes les realitats i orientacions personals, per a acabar d’una vegada amb tot tipus de discriminació”. “Volem créixer lliurement formant part de les decisions que es prenen en el nostre municipi. És necessari que la ciutadania conega els nostres drets com a xiquetes, xiquets i adolescents”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari