El Consorci Provincial de Bombers participa en el I Encontre de Responsables de Comunicació dels Centres 112 de tota Espanya

El servei de la Diputació exposa la seua experiència entre responsables de comunicació d’emergències de tot el país

El Consorci Provincial de Bombers participa en el I Encontre de Responsables de Comunicació dels Centres 112 de tota Espanya
08/04/2019 -

El Consorci Provincial de Bombers de la Diputació de Castelló ha exposat la seua experiència en la gestió de la comunicació d’emergències en el I Encontre de Responsables de Comunicació dels centres 112 organitzat per la Comunitat de Madrid a Pozuelo de Alarcón. Així, els responsables del servei d’informació SIAB han explicat la seua experiència en la gestió de la comunicació en els casos d’emergències més greus, així com el seu dia a dia quant a la rutina de treball i la seua convivència en el seu treball amb els bombers de la província de Castelló.

El diputat provincial de Bombers, Luis Rubio, ha explicat que “és important per a nosaltres poder intercanviar experiències i opinions amb professionals de la comunicació d’emergències de tota Espanya per a continuar millorant el nostre servei a tots els mitjans de comunicació provincials i, en definitiva, a la ciutadania de Castelló”.

En aquest sentit, Rubio ha incidit en la “necessitat d’aquest tipus de serveis conformats per professionals qualificats perquè la informació arribe contrastada i amb rigor perquè siga útil a tots els ciutadans en casos tan delicats com són els d’emergències”.

La trobada ha servit igualment per a prestar especial atenció als límits que estableix l’article 20 de la Constitució espanyola, que garanteix el dret a la informació, i que fonamentalment són el dret a l’honor, la intimitat i la mateixa imatge. Una qüestió que ha sigut abordada per l’advocat Ramón Rodríguez Arribas, exmagistrat del Tribunal Suprem i exvicepresident del Tribunal Constitucional.

23 serveis d’emergències de tota Espanya

En aquesta primera trobada nacional ha participat un total de 40 representants de premsa de 23 serveis d’emergències:

Serveis 112 d’Andalusia, Ceuta, Múrcia, Extremadura, Canàries, Balears, Castella-la Manxa, Galícia, País Basc, Navarra, La Rioja, Catalunya, Comunitat Valenciana i Comunitat de Madrid. A més, també els serveis de premsa d’altres administracions com Bombers de la Generalitat de Catalunya, Unitat Militar d’Emergències, Guàrdia Civil, Policia Nacional, Creu Roja, Aemet, Direcció General de Protecció Civil del Ministeri de l’Interior, Emergències Ajuntament de Madrid i Bombers Diputació Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari