El Govern provincial incorpora l'ús de la intel·ligència artificial

El Govern provincial incorpora l'ús de la intel·ligència artificial
28/02/2019 -

El Govern provincial ha incorporat l’ús de la intel·ligència artificial al seu compromís per ser més útil i eficient a la província de Castelló. I és que el president Moliner ha convertit la Diputació de Castelló en la primera d’Espanya a posar en servei un ‘Siri provincial’ amb el DipcasBot, una revolucionària eina de comunicació que compta amb un sistema de bases de dades semàntiques que li permet anar enriquint el seu contingut. A més, no sols ampliarà el contingut de les seues respostes i temàtiques conforme es vaja utilitzant per les persones usuàries en la seua relació amb la Diputació, sinó que li permet a la pròpia Administració conéixer millor els interessos de la ciutadania i millorar la seua eficiència i eficàcia en la prestació de serveis.

El diputat provincial de Modernització, Luis Martínez, ha explicat que “aplicar aquesta innovadora tecnologia ens permet obrir noves vies per a dialogar i informar de forma fàcil i ràpida amb la gent i, a més, aprendre sobre què vol saber per a oferir-li-ho de forma més accessible i àgil”.

Cal recordar que aquest innovador sistema simula una conversació i atén de forma àgil, a temps real, qualsevol petició els 365 dies a l’any i les 24 hores del dia, establint-se com un canal de comunicació directa amb la ciutadania. En aquesta primera fase de desenvolupament, a la què s’aniran incorporant funcions de forma gradual, es pot consultar en directe informació útil com ara farmàcies de guàrdia, la previsió meteorològica, els centres mèdics de la província, la xarxa d’Unitats Respira de la Diputació, l’agenda provincial d’esdeveniments o accedir a les principals instàncies de la institució provincial.

“Si qualsevol persona busca DipcasBot en Telegram ja pot començar a xatetjar amb l’assistent i sol·licitar-li qualsevol informació i procediment i obtindre una resposta en temps real”, ha explicat el diputat.

Aposta clara per la innovació pública

Aquest pioner assistent torna a posicionar la província de Castelló en l’elit de la innovació pública.

L’aposta de la Diputació de Castelló per una contínua modernització a través de criteris d’innovació pública i transparència l’ha portat a ser reconeguda ja en diverses ocasions, la més recent aquesta mateixa setmana amb la nominació als premis del IX Congrés Nacional d’Innovació i Serveis Públics CNIS 2019, en la categoria de la millor solució corporativa d’adequació de la nova Llei de protecció de dades personals i garantia de drets digitals i la del millor innovador públic. Es tracta d’un reconeixement a l’esforç de la Diputació per introduir en el seu funcionament diari la millor aplicació d’aquesta normativa a favor dels ajuntaments i ciutadania de la província.

Cal assenyalar, a més, que el DipcasBot arriba la setmana en què el món mira Espanya com a epicentre de la innovació amb la celebració del Mobile World Congress a Barcelona, on el president anirà demà junt amb les empreses castellonenques per a donar suport al cluster tecnològic provincial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari