El Govern Provincial ultima el Pla Castelló-135

El Govern Provincial ultima el Pla Castelló-135
14/03/2019 -

La Diputació de Castelló aprovarà el seu Pla Castelló-135 en el pròxim Ple que tindrà lloc el 2 d’abril. Amb aquesta aprovació definitiva, el Govern Provincial conclourà ja la tramitació de la seua més ambiciosa actuació municipalista que li portarà a activar les més de 230 obres que durà a terme durant enguany en els 135 municipis de la província amb una inversió de 12,4 milions d’euros.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha explicat que “la Diputació de Castelló té ja tot llest per a poder aprovar el Pla Castelló-135 d’aquest 2019. Un pla que permetrà invertir més de 12 milions d’euros en tots els pobles de la província, en tots sense cap mena de distinció, habilitant obres i millores de serveis perquè els seus ciutadans cada vegada troben una millor qualitat de vida”.

En aqueix sentit, Moliner ha posat en valor la capacitat de la Diputació per a arribar a tot el territori provincial a través d’un únic pla reglat al qual poden accedir tots els ajuntaments. “És la millor ajuda que la Diputació pot fer, arribant de forma capil·lar a tots els llocs de la nostra província i permetent que els ajuntaments puguen planificar millores en els seus municipis amb l’absoluta certesa que l’administració provincial respondrà”.

Amb això, la Diputació torna a erigir-se com l’Administració que més invertirà a la província de Castelló en 2019, agilitant al màxim a més aqueixes inversions amb la condició que els seus beneficiaris naturals que són tots els ajuntaments de la província traguen el màxim rèdit a aqueixos recursos a favor de la millora de la qualitat de vida als seus pobles i ciutats.

Els ajuntaments decideixen en què invertir

Cal tindre en compte que a través d’aquesta iniciativa són els mateixos ajuntaments els que decideixen a què destinar els recursos que la Diputació posa a la seua disposició atenent criteris poblacionals. D’aqueixa manera, i tal com recull l’apartat dos de les bases pel que fa a l’objecte, els ajuntaments poden realitzar actuacions d’inversió real (obres) que prevegen executar els municipis i que afecten les competències municipals establides en la Llei 7/1985, de 2 d’abril, en la seua nova redacció donada per la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local.

Així, les actuacions finançades per la Diputació a través d’aquesta iniciativa, han de consistir en la realització d’obres dirigides a: infraestructures, urbanisme, medi ambient urbà, cicle integral de l’aigua, infraestructures viàries i altres equipaments de la seua titularitat, i en tot cas requerisquen un projecte tècnic, quedant fora del Pla Castelló-135 aquelles obres que per la seua naturalesa i import es consideren de mer manteniment.

A més, aquest pla també contempla actuacions en despesa corrent, això és, aquells recursos destinats a atendre les despeses corrents en béns i serveis, necessaris per a l’exercici de les activitats de l’Ajuntament beneficiari destinats al funcionament dels serveis públics municipals.

Diputació útil

L’aprovació definitiva del Pla Castelló 135 a principis del mes d’abril (es correspon amb el Ple de març que modifica la seua celebració per coincidència amb dates festives) després de la publicació de les bases del Pla Castelló 135 el mes de gener passat constata la fermesa del projecte de Javier Moliner per fer de la Diputació una Administració útil al servei de la província.

“Continuem aplicant al màxim l’eficiència en la gestió, la disminució del pes de l’administració per a donar-li’l als nostres pobles i augmentar la capacitat inversora de la Diputació. L’objectiu és, des de la Governança, ser més útils als castellonencs en forma de més i millors serveis, noves infraestructures i multiplicant oportunitats”, ha conclòs Moliner.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari