El jaciment ibèric del Puig potencia l'atractiu turístic de Vinaròs

El president de la Diputació i l’alcalde Alsina estudiaran possibles solucions per a la deterioració de les pintures exteriors de l’Església Arxiprestal

El presidente de la Diputación de Castellón, José Martí, acompañado por el alcalde de Vinarós, Guillem Alsina y la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz

El jaciment ibèric del Puig potencia l'atractiu turístic de Vinaròs
18/07/2019 -

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, acompanyat per l’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina i la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, han visitat a Vinaròs els treballs que està realitzant el Servei d’Arqueologia de la corporació provincial en el jaciment ibèric del Puig de la Misericòrdia, que forma part de ‘Castelló Arqueològic’, on s’està estudiant la residència fortificada familiar del cap de l’elit social de la zona en el segle VII abans de Crist.

Segons ha explicat el cap del servei, Arturo Oliver, en la campanya de 2019 que està a punt de finalitzar “s’han obtingut molt bons resultats” perquè “hem pogut realitzar noves excavacions que ens han permés estructurar la part d’interior de la residència.En trobar la porta d’entrada hem pogut entendre molt millor com es distribuïa la residència”.

José Martí, que s’ha mostrat “encantat” de poder visitar el jaciment i conéixer de prop els treballs que s’estan realitzant, ha confirmat la seua intenció de continuar impulsant el projecte ‘Castelló Arqueològic’, que “tindrà tot el suport de l’equip de govern de la nova Diputació”.

El president ha assenyalat que aquests treballs tenen un innegable interés educatiu i pedagògic per als alumnes i les alumnes. També s’ha mostrat convençut que “ofereixen noves oportunitats de rendiment turístic per a Vinaròs”.

Posteriorment, s’ha desplaçat fins a l’Església Arxiprestal, on l’alcalde, Guillem Alsina, li ha explicat la situació en la qual es troben les pintures d’arquitectures fingides que daten del segle XVIII i que van ser descobertes en les parets exteriors amb els treballs realitzats fa uns pocs anys amb motiu de l’exposició ‘La Llum de les Imatges’. Una vegada recuperades no van rebre el tractament adequat contra la humitat que requerien i la conseqüència és que novament s’estan deteriorant. Martí i Alsina s’han mostrat dipuestos a estudiar possibles solucions a aquest problema.

El president de la Diputació també ha aprofitat la seua estada a Vinaròs per a visitar les obres de pavimentació dels carrers Pagell i Gall, que serviran d’accés per a al futur edifici del Col·legi Jaume I que la Generalitat construirà amb càrrec al programa Edificant en el solar de l’antic camp de futbol. La Diputació ha invertit en aquests accessos amb el programa ‘Castelló 135’ un total de 155.895 euros. Amb el nou col·legi es posarà fi a més d’una dècada de barracons en aquest centre.

L’alcalde ha destacat que la presència de José Martí hui en la localitat ha sigut “la primera visita d’un president de la Diputació a Vinaròs en molts anys”, a qui ha agraït la seua presència i el seu suport al patrimoni del municipi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari