El Patronat de Festes de Castelló s'adhereix per unanimitat a la sol·licitud de declarar BIC les gaiates

El consejo rector respalda la propuesta que tiene como objetivo potenciar el símbolo principal de las fiestas de la Magdalena

El Patronat de Festes de Castelló s'adhereix per unanimitat a la sol·licitud de declarar BIC les gaiates
04/06/2022 -

El Patronat Municipal de Festes de Castelló s’ha adherit a la iniciativa de sol·licitar a les Corts Valencianes la declaració de Ben Immaterial d’Interés Cultural (BIC) de les gaiates de Castelló, segons el que disposa la llei 4/1998 de 4 de juny de Patrimoni Cultural Valencià. Així es va aprovar en el consell rector de l’organisme autònom celebrat aquesta setmana, en el qual es va decidir per unanimitat sumar-se a la proposta presentada per Agustín Mon i a la qual ja es va sumar fa uns dies, entre altres, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

“La gaiata és el símbol principal de les festes de la Magdalena i per això ens sumem des del Patronat Municipal de Festes a una iniciativa com aquesta, que té com a objectiu potenciar el monument i protegir-lo”, ha destacat el regidor i president del Patronat Municipal de Festes, Omar Braina. “La festa de la Magdalena estan declarades d’interés internacional i per això hem de continuar treballant i impulsant accions com aquesta que contribuïsquen a potenciar la seua promoció i protecció”, ha destacat Braina.

Cal recordar que la Romeria de les Canyes, un altre dels símbols de les festes fundacionals de Castelló, és Bé d’Interés Cultural Immaterial des de 2017. El ple del Consell del 3 de març d’aqueix any va aprovar el decret pel qual es va declarar BIC.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari