El Patronat d'Esports col·labora amb les matrones de Castelló

Les classes de preparació al part es realitzen a les instal·lacions esportives del Raval Universitari

El Patronat d'Esports col·labora amb les matrones de Castelló
26/02/2019 -

El Patronat d’Esports ha cedit una sala de les instal·lacions esportives del Raval Universitari per a la realització de classes d’educació maternal. Aquestes sessions, promogudes pel col·lectiu de matrones de Castelló, es duen a terme als centres de salut, però davant la falta d’un espai adequat per a la seua realització de l’activitat en aquest barri, el Patronat ofereix aquesta solució.

El regidor d’Esports, Enric Porcar, va visitar una d’aquestes sessions per intercanviar impressions amb les usuàries i amb Maria José Adsuara, directora d’Infermeria d’Atenció Primària. Porcar va destacar els múltiples beneficis que suposen aquestes activitats per a les futures mares: “Un exemple que ens comenten les expertes seria el descens en el nombre de parts per cesària, per això estem molt contents de col·laborar amb el col·lectiu de matrones”.

Una col·laboració que es va iniciar a finals de 2017, quan el Patronat d’Esports va facilitar la instal·lació de la Piscina Olímpica per al programa de matronatació impulsat des del Departament de Salut de Castelló. Aquesta activitat, destinada a embarassades a partir de les 28 setmanes de gestació, es realitza un cop per setmana en horari de matí.

Les classes d’educació maternal serveixen per a compartir experiències entre mares sobre com transcorrerà el part, el post part, la lactància i la criança. “És també un espai d’unió i comunicació on es creen relacions que es mantenen més enllà de l’embaràs”, explica Isabel Pérez, matrona del consultori auxiliar del Raval. “També treballem la part física a través de diferents exercicis, sobre tota la pelvis, que és molt important per al part”, afegeix Pérez.

Les usuàries es mostren satisfetes amb el servei prestat pel Departament de Salut: “El part és un moment complicat, en el que et pots sentir desprotegida; per això la informació que aquí rebem ens dóna tranquil·litat”. “A més, coneixes a altres mares del teu barri i es crea una relació que es manté en el temps, ja que els xiquets aniran a la mateixa escola”, conclou altra de les futures mares.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari