El programa electoral del PSOE de Castelló s'ajusta als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU

La candidatura socialista que lidera Amparo Marco avança alguna de les 180 propostes “raonables” per a fer un Castelló millor

El programa electoral del PSOE de Castelló s'ajusta als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU
10/05/2019 -

El programa electoral de la candidatura socialista a l’Ajuntament de Castelló s’ajusta als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU. “L’objectiu de fer un Castelló millor no pot ser diferent del que aspira a fer un món millor”, ha manifestat la candidata a l’alcaldia, Amparo Marco, en l’acte de presentació del document, al parc Rafalafena.

L’Assemblea General de Nacions Unides va aprovar en setembre de 2015 la nova Agenda Urbana 2030 de Desenvolupament Sostenible. L’agenda planteja que els processos de desenvolupament sostenible estan interconnectats i exigeix a totes les Administracions, també a la d’àmbit local, que incorpore aqueixos principis en els seus desafiaments locals.

“La candidatura socialista a l’Ajuntament de Castelló és conscient que aqueix objectiu ha d’implementar-se en l’agenda local i per això hem ajustat les propostes electorals a les transformacions que plantegen els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible”, ha afegit Marco. El programa electoral del PSPV-PSOE s’estructura en cinc grans àrees vinculades als ODS: la Ciutat de les Persones, la Ciutat Sostenible, la Ciutat de la Prosperitat, la Ciutat Educadora, la Ciutat dels Drets.

En la Ciutat de les Persones s’agrupen els objectius 1, 2, 3 i 5, els que estan relacionats amb la lluita contra la pobresa, la salut i el benestar, i la igualtat. Algunes accions que entrarien en aquest bloc són el servei d’ajuda a domicili per a persones que viuen soles, majors i dependents, la promoció d’habitatge per a famílies i col·lectius vulnerables, l’ampliació de la xarxa de banys públics gratuïts, el tercer Pla d’Igualtat d’Oportunitats, un Pla Local contra la Violència de Gènere i el Centre d’Envelliment actiu a la Casa de Cultura, entre altres.

La Ciutat Sostenible agrupa els objectius 6, 11, 12, 13, 14, 15, que són els vinculats amb el medi ambient, recursos hídrics, canvi climàtic i consum. En aquesta àrea destaquen el Corredor Mediambiental del Riu Sec, la remodelació integral del Caminàs com a corredor verd, l’anell verd periurbà, el Parc Agrari, la construcció d’un nou ecoparc al Grau, un pla director d’arbratge i zones verdes, el foment de jardins verticals i horts urbans sostenibles en terrats. També s’aposta per una mobilitat metropolitana que reforce la capitalitat de Castelló.

La Ciutat de la Prosperitat aglutina els ODS 7, 8 i 9, que tenen a veure amb l’ocupació, les infraestructures i l’energia. En aquestes àrees s’aspira a l”objectiu deute zero’ per a cancel·lar l’endeutament municipal, mantenir la baixada de la pressió fiscal, un Pla Estratègic de Ciutat, el segon Pla Estratègic d’Ocupació, el desenvolupament del pla Castelló Smart City, l’aprovació del Pla General, les inversions de l’estratègia Transforma Castelló, un Pla de Barris i Urbanitzacions, la reforma de l’edifici Borrull, la reordenació d’espais de Tetuan XIV, l’aposta pel turisme blau i per Escala a Castelló, i la rehabilitació del Mercat Central.

El bloc de la Ciutat Educadora incorpora les iniciatives de l’Objectiu 4 que propugna l’educació de qualitat. Són els projectes d’educació, cultura, joventut, festes i esport. Es proposa desenvolupar els plans de Ciutat Amigable amb la Gent gran i Ciutat Amiga de la Infància, el segon Pla de Recuperació del Talent, potenciar l’Escola de Segona Oportunitat, el Museu a l’aire lliure i el recobriment de la cúpula del Planetari amb material ceràmic. En esports, la segona fase de la reforma integral de l’estadi Castalia, la reforma de la piscina descoberta del Parc Sindical i adequar per al Campionat del Món d’Handbol Femení 2021. En festes, desenvolupar els acords del Congrés Magdalener i potenciar la promoció internacional de la Magdalena.

La Ciutat dels Drets assumeix les propostes 10, 16 i 17, que plantegen iniciatives de governança multinivell, reivindicació davant altres administracions, relacions amb la ciutadania, cooperació i seguretat. Marco ha incidit en les reivindicacions d’uns Rodalies dignes, el finançament local i la ronda de circumval·lació. Es preveu crear un organisme municipal per a la supervisió de la contractació pública i la inspecció dels serveis públics, la revisió de la pàgina web municipal, l’increment del pressupost dels programes de cooperació al desenvolupament. Finalment, s’inclou l’adhesió als principis de la Carta Lingüística de Castelló i el suport a la dignificació del moviment LGTBI.

“Són 180 mesures que busquen el millor per a Castelló. Mesures raonables, que es poden executar”, ha destacat Marco, qui ha apuntat que es tracta d'”un programa electoral obert i qualsevol iniciativa que sume al projecte d’un Castelló més solidari serà incorporada”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari