El programa Jornals de Vila de l'Ajuntament dóna feina a 132 aturats

La alcaldesa Amparo Marco destaca la inclusión de personas con discapacidad dentro de la nueva área de accesibilidad urbana

El programa Jornals de Vila de l'Ajuntament dóna feina a 132 aturats
31/07/2019 -

L’Ajuntament de Castelló ha incorporat a 132 aturats a l’estructura municipal, dins del programa Jornals de Vila. Es tracta de la quarta edició del programa d’ocupació finançada amb fons municipals que afavoreix la inserció laboral de persones en situació de desocupació, amb prioritat per a aquelles que es troben en situació de vulnerabilitat. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que enguany la iniciativa inclou 22 especialitats professionals i una nova àrea d’accessibilitat en la qual treballaran persones amb discapacitat per a fer “un treball més personalitzat”.

En aquest sentit, Marco ha subratllat que Jornals de Vila permetrà “realitzar un mapa d’accessibilitat urbana a la ciutat i fixar el full de ruta per a avançar cap a un urbanisme i una mobilitat més inclusiva”. D’altra banda, els nous empleats treballaran a jornada completa i el període laboral serà de sis mesos, des de l’1 de juliol al 31 de desembre d’enguany. “Es tracta d’una oportunitat per a augmentar l’ocupabilitat i millorar la qualitat de vida de les persones amb exclusió social”, ha assenyalat la primera edil.

Els perfils d’aquesta quarta convocatòria inclouen: lampisteria, electricitat, jardineria, obra de paleta, pintura, fusteria metàl·lica, neteja, accessibilitat, ordenances, zeladors d’instal·lacions esportives, arquitectura, arquitectura tècnica, administratius, auxiliars administratius, coordinació de programa, orientació laboral, periodista, tècnic superior d’integració social, educador social, treball social, dret i tècnic de medi ambient.

Així mateix, aquesta iniciativa compta amb un finançament de 2,2 milions d’euros de fons municipals. A més, per primera vegada s’ofereix una plaça de periodista, una altra de tècnic mediambiental i 10 d’accessibilitat, dels quals cinc es reserven per a persones amb discapacitat.

Per part seua, la regidora d’Ocupació, Patricia Puerta, ha donat la benvinguda als nous treballadors i ha informat que Jornals de Vila s’emmarca dins del Pla Estratègic d’Ocupació de Castelló, que inclou accions en àmbits com la innovació, la formació, l’emprenedoria o el finançament a través de microcrèdits per a fomentar les oportunitats laborals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari