Els pobles revaliden el Transport Rural amb finalitats Metges de la Diputació contra la despoblació amb un seguiment del 97%

El Govern Provincial aprova la distribució de 638.000 euros entre 112 ajuntaments per a la prestació del servei en 2019

Els pobles revaliden el Transport Rural amb finalitats Metges de la Diputació contra la despoblació amb un seguiment del 97%
12/04/2019 -

Els ajuntaments dels municipis de menys de 5.000 habitants han revalidat la utilitat del Transport Rural amb finalitats Metges de la Diputació com a servei útil per a revertir la despoblació en sol·licitar-ho un total de 112 municipis dels 115 de menys de 5.000 habitants que hi ha a la província. Així es desprén de l’aprovació en Junta de Govern de les subvencions que per quantia total de 638.091 euros garantiran la prestació d’aquest servei pioner en les zones més deshabitades de la província.

El diputat provincial de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, ha assegurat que “el massiu suport dels ajuntaments a aquest servei que vam posar en marxa l’últim quadrimestre de 2018 en forma d’experiència pilot és la millor prova d’haver creat una eina útil al servei dels majors i les seues famílies”.

En aqueix sentit, Roig ha assegurat que “aquest servei respon a una necessitat real de les famílies que viuen als pobles xicotets de la nostra província. Una cosa tan senzilla com facilitar el transport d’aquestes persones a les seues visites mèdiques fóra dels seus pobles els facilita molt el seu dia a dia no solament a ells sinó als seus familiars, que en moltes ocasions no resideixen en el mateix poble”.

Cal tindre en compte que la Diputació ha estat oferint ja aquest servei gratuït de taxi a aquells veïns que no disposen de vehicle propi o manifesten la incapacitat de conduir, per a l’assistència a consultes externes de centres hospitalaris o als centres d’optometria, revisió auditiva i odontologia en municipis pròxims.

Roig ha conclòs que “és una obsessió per a nosaltres impulsar la igualtat d’oportunitats entre tots els veïns de Castelló independentment del lloc de la província on trien viure. Aquesta mesura extraordinària ajuda a les famílies dels nostres majors a conciliar la seua vida familiar i laboral, ajuda a les persones que més complicat ho tenen per a desplaçar-se a decidir quedar-se a viure en els seus domicilis als pobles perquè els posem mitjans que així ho faciliten. Castelló són totes i cadascuna de les seues 135 identitats i pel seu manteniment continuarem treballant i ideant nous recursos que ajuden a això”.

Repoblem, una prioritat per a la Diputació

Des de la Diputació, aquesta iniciativa que dóna resposta als problemes de transport que tenen les persones majors de l’entorn rural es considera com una de les mesures fonamentals a implementar per afavorir que la població romanga en les zones rurals d’origen i que col·laborarà en bona mesura a frenar l’èxode de població de l’interior.

La Diputació de Castelló manté moltes altres mesures per a tractar de contrarestar la despoblació de l’interior com una de les seues actuacions més prioritàries. Així, el Govern Provincial suma aquesta iniciativa a altres recursos que ja ha posat en marxa contra la despoblació rural i que han tingut molt bona acollida com són les escoles matineres en centres educatius i les Unitats Respira (Unitats de Respir Familiar) per a la cura de dia de persones majors dependents, també les ajudes a la natalitat per a municipis de menys de 1.000 habitants.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari