Els festejos de la Magdalena 2019 continuen amb l'espectacular Encesa de les Gaiates

Dilluns passat 25 la ciutat de Castelló es va il·luminar un any més amb els seus monuments més representatius les Gaiates

Els festejos de la Magdalena 2019 continuen amb l'espectacular Encesa de les Gaiates
26/03/2019 -

La setmana de Magdalena va arrancar ahir dilluns a Castelló de la Plana amb l’impressionant encés de les seues Gaiates. El 75 aniversari de la gran celebració de la província va arrancar el passat cap de setmana. La ciutat ja està preparada per als centenars de festejos declarats d’Interés Turístic Internacional, que se seguiran en els pròxims dies, fins al 31 de març.

El passat diumenge es va dur a terme La Romeria de les Canyes, un dels actes més emotius i importants per als veïns i veïnes de Castelló. Durant la jornada, milers de persones van pujar caminant fins a l’Ermita de Santa Maria Magdalena, ajudats de canyes amb cintes verdes. Amb la volta del Romiatge a la ciutat, es va celebrar la processó de les Gaiates, que es van instal·lar en el passeig Ribalta.

l’encesa

L’endemà, el dilluns les 20 h va començar l’acte d’Encesa de Gaiates, que se celebra només des de 1991, com un homenatge a la Gaiata, reconeguda com a senya d’identitat de les festes de la Magdalena. Els membres de totes les comissions, reines de les festes i les seues dames, així com les autoritats i totes les persones que ho van desitjar, van presenciar l’espectacle. Una per una, les Gaiates van anar sent il·luminades davant els ulls dels assistents. Aquesta és l’única vegada en la qual es poden veure totes les Gaiates il·luminades juntes, abans que ocupen els seus llocs en els seus corresponents barris.

A més de l’encés, en el dia d’ahir també es va celebrar el Pregó Infantil en les diferents Gaiates i el primer espectacle pirotècnic dins del Concurs de Mascletaes, a les mans de la pirotècnia Mediterrani de València.

Amb l’encés de les dènou Gaiates, la ciutat s’il·lumina com els gaiatos amb fanals van il·luminar el camí als primers pobladors de la ciutat de la Plana, segons compte la llegenda. També marquen ja el tercer dia de celebració en la Magdalena de 2019.

La festa s’allargarà fins al dia 31, amb molts actes més en els quals la festa més gran de Castelló farà que els veïns i visitants celebren un any més la fundació de la ciutat. Una gran varietat d’actes i concerts per a tots els gustos, que es pot consultar amb tot luxe de detall a través de l’aplicació mòbil creada especialment per a la Magdalena, MAG19, o en la seua pàgina web oficial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari