Encesa de les Gaiates: un moment màgic de la Magdalena

El primer dilluns de Magdalena se celebra l’Encesa de les Gaiates, l’única oportunitat de veure totes les Gaiates il·luminades juntes

Facebook: Gaiata 17 Tir de Colom

Encesa de les Gaiates: un moment màgic de la Magdalena
14/11/2019 -

L’espectacular Encesa de les Gaiates és una de les incorporacions més recents a la programació oficial de les Festes Majors de Castelló de la Magdalena. Es va començar a celebrar en 1991, conformant un acte d’homenatge popular cap a la Gaiata, el monument central, símbol d’identitat de la Magdalena. És un moment ple de llum i de color, en el qual s’exalta el monument gaiater.

Gaiata Hort dels Corders (facebook)

La seua celebració es realitza el dilluns següent de la Romeria de les Canyes. Després de la desfilada de Gaiates, els 20 monuments s’instal·len en el Passeig de Ribalta. Les Gaiates decoraran durant els següents dies els diferents carrers de la ciutat. A la nit, es procedeixen a encendre un a un cada monument, davant els ulls de milers de persones, incloent-hi els membres de totes les comissions, les Reines de la Festa i la seua Cort d’Honor. Les autoritats de la ciutat també estan presents en aquest moment tan especial.

La llum i el color són la part principal d’aquest espectacle. Les Gaiatas es van encenent per ordre, creant una mar de llum en la ciutat, igual que els gaiatos amb fanals van il·luminar el camí als primers pobladors de la ciutat de la Plana, com a compte la llegenda. L’Encesa de les Gaiates és l’única oportunitat que la ciutadania i els visitants puguen veure tots els monuments magdaleners junts, i a més il·luminats.

Una vegada finalitzat l’espectacle els assistents s’acosten per a observar en primer pla les Gaiates enceses, en una visió veritablement espectacular. La tradició i la tecnologia es conjuminen per a fer d’aquest espectacle un dels moments més màgics en la programació anual de la Magdalena.

Després, cada monument és traslladat a la seua corresponent ubicació, on romandrà fins al final de les festes, en la seua respectiva comissió festera.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari