Una enquesta d'Habitatge exposa que un 38% de castellonencs necessiten una reforma de les seues llars

Una enquesta d'Habitatge exposa que un 38% de castellonencs necessiten una reforma de les seues llars
03/02/2021 -

L’enquesta realitzada en el marc del Pla Estratègic d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló indica que un 38% dels participants tenen una necessitat de realitzar reformes mentre un 25% manifesta una necessitat de canvi de llar.

“Aquest qüestionari ens mostra la necessitat que té part del nostre parc immobiliari a millorar les seues condicions d’habitabilitat i d’eficiència energètica, i presenta, al mateix temps, a la rehabilitació sostenible com un motor de la reactivació econòmica”, explica la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, que subratlla que el diagnòstic del Pla Estratègic d’Habitatge “indica que 7.000 habitatges de les 87. 581 necessiten una reforma urgent, i 1.000 de les mateixes es troben en estat ruïnós”.

L’enquesta impulsada en el Pla Estratègica d’Habitatge per la cooperativa Espai Comú va sondejar a la ciutadania a través d’una formulari online a per a conèixer la necessitat d’habitatge i de rehabilitació i a ajudar a fixar les estratègies d’actuació de la Regidoria. El qüestionari va incidir en la demanda potencial i necessitats d’habitatge; l’afecció derivada del covid-19 i percepció del mercat immobiliari. Durant cinc mesos van participar 246 persones.

Aquest treball forma part del diagnòstic presentat per la Regidoria, que ara té pendent tancar el programa d’actuació del Pla Estratègic. Les seues dades assenyalen que un quart de la població demanda un canvi d’habitatge, i que un 38% urgeix una rehabilitació interior.

Cal recordar que el diagnòstic exposa que la mitjana de construcció dels edificis de Castelló data de 1971. Estima una inversió anual (entre Administracions i iniciativa privada) de 7 milions en 675 rehabilitacions. L’actuació en les 7.000 es desenvoluparia en un horitzó de 10 anys. També exposa que 1.391 edificis de més de tres plantes manquen d’ascensor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari