Les enquestes de satisfacció als visitantes proven les grans millores del Castell de Peníscola

El 90% dels visitants qualifica d’excel·lent la visita al monument turístic més emblemàtic de la província

Les enquestes de satisfacció als visitantes proven les grans millores del Castell de Peníscola
28/05/2019 -

La Diputació de Castelló ha incorporat als treballs de millora que està realitzant al Castell de Peníscola a través del seu Pla Director, la realització d’enquestes de satisfacció als visitants. L’objectiu és el de continuar millorant la qualitat de l’experiència de la visita al monument, tractant d’optimitzar tots els seus atractius a l’hora de ser un dels recursos turístics més importants per a irradiar oportunitats a la província, i imatge turística més internacional de Castelló.

El vicepresident primer i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, ha assegurat que “és cridaner comprovar com més del 90% dels visitants qualifiquen d’excel·lent, amb una puntuació entre 9 i 10 sobre 10, la visita al monument. Tots els enquestats han aprovat els índexs de qualitat de la visita, però saber que quasi la totalitat li donen el màxim de puntuació i assenyalen que estan gratament sorpresos per l’experiència és, sens dubte, un revulsiu més per a continuar treballant en l’objectiu de posicionar aquest emblema cultural i patrimonial com un dels pilars més importants de l’activitat turística de la nostra província”.

Cal destacar a més que de les conclusions dels qüestionaris que han pogut completar els visitants al castell durant aquest 2019, s’extrau que pràcticament el 80% dels visitants no havia visitat abans la fortalesa, i que més d’un 35% ho feien com a principal motiu de la seua visita a la província.

En aqueix sentit, Sales ha assegurat que “el que pretenem a més amb aquests mesuraments és conéixer com la notable transformació i modernització de la visita al castell que estem realitzant a través del Pla Director està contribuint a posicionar-lo com el principal motiu de visita a Peníscola i a la província, alguna cosa que va apareixent cada vegada més. Això ens indica que la creació de producte turístic a partir dels recursos del castell està ajudant a consolidar-lo”.

Convertir el Castell de Peníscola en el més visitable d’Espanya

La Diputació de Castelló avança en la restauració del Castell de Peníscola per a fer-lo el més visitable d’Espanya amb el Pla Director la primera fase del qual ja conclosa ha suposat la recuperació i condicionament de les sales de la planta baixa del castell i les sales pontifícia, obrint al visitant totes les sales que anteriorment es dedicaven a labors administratives i que ara es concentren en el far, també habilitat per a tal fi per la Diputació. La museografia d’aquestes sales i l’adequació del far com a centre de recepció de visitants han sigut ja també realitzades com a part d’aquesta primera fase.

Gran aposta per les Noves Tecnologies

En aquest decidit impuls de la Diputació al potencial turístic del Castell de Peníscola hi ha un gran protagonisme també de les noves tecnologies, amb l’activació de la nova pàgina web (castillodepeniscola.dipcas.es) i l’aplicació per a dispositius mòbils (App) amb la condició de visibilitzar millor les virtuts del monument, enriquir la seua visita i facilitar la compra d’entrades online a tots els interessats a visitar-lo sense necessitat de fer cues.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari