Entitats socials i administracions demanen treballar unides per a erradicar la violència de gènere i parar els comptadors

Des que va començar el 2020, 41 dones han mort assassinades per les seues parelles o exparelles a Espanya

Entitats socials i administracions demanen treballar unides per a erradicar la violència de gènere i parar els comptadors

Hui, 25 de novembre, és el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència de Gènere, una de les majors causes de mort prematura que ja s’ha cobrat, en el que va de 2020, 41 vides a Espanya, amb desenes d’orfes i òrfenes. I una “violació dels drets humans” que no sols es tradueix en colps o maltractament psicològic, sinó també en agressions sexuals, tracta, prostitució, mutilació genital o en l’elevat sostre de cristall. És per això que hui, més que mai, entitats socials i administracions públiques de Castelló s’han unit per a plantar cada a la violència masclista i aconseguir que el comptador deixe de pujar.

“No podem mirar cap a un altre costat. No acceptem eufemismes com a ‘violència intrafamiliar’ perquè resten dignitat, respecte i capacitat, quan del que parlem és de terrorisme masclista“, ha assenyalat la regidora d’Igualtat i Feminismes de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, que ha demanat actuar juntes per a erradicar-la.

En aquesta mateixa qüestió ha coincidit Patrícia Porta, diputada d’Igualtat de la Diputació de Castelló, que lamenta que la “violència de gènere no cessa, no dóna treva i és trista i preocupant que continuem veient tota classe d’atacs i assassinats com la punta d’un iceberg que amaga molts casos i històries”.

Totes dues institucions s’han unit a la reivindicació d’anar ‘Totes juntes cap al 25 de novembre’ de la Plataforma Ciutadana de Castelló per a la Igualtat Efectiva de Dones i Homes, de la qual formen part les administracions, Subdelegació de Govern, CCOO, Intersindical, Adona’t, Liceu de Dones o Isonomia. Totes elles, han previst la seua programació per a aquest 25-N marcat per la pandèmia de la COVID-19.

Així, al llarg del dia de hui, 30 entitats socials de Castelló compondran l’exposició ‘Ciutat lliure de violència masclista’ organitzada per l’ajuntament de Castelló, amb més de 10.000 casetes de fusta pintades que simbolitzaran aquesta lluita en el Passadís dels Arts. A les 18.30 hores, a més, el Teatre del Raval acollirà ‘La llum d’Edna’, mentre que també es podrà gaudir de l’exposició de mites de la violència masclista en el Passadís dels Arts amb cita prèvia.

Per part de la Diputació de Castelló, a les 11.30 hores de hui es llegirà un manifest en la plaça de les Aules, i a les 12 s’inaugurarà ‘De portes per a dins’ en l’Espai Cultural Obert de les Aules. D’altra banda, la Subdelegació de Govern, guardarà un minut de silenci en memòria de les víctimes a les 12.00 hores, mentre que el Consell de la Joventut de Castelló assenyalarà els mètodes invisibles del patriarcat a través de les seues xarxes socials.

Adona’t oferirà la xarra ‘Igualtat inclusiva, cap a una nova llei valenciana d’igualtat’, a càrrec de Vicenta Tasa i Alicia Villar en el Museu de Belles arts a les 18.30 hores. I la resta d’entitats socials seguirà amb la programació la resta del mes, com el Liceu de Dones, que tindrà una Jornada de debat feminista coordinada per Elena Cosmina sobre qüestions jurídiques, psicològiques i sobre l’agència de les dones víctimes de violència de gènere.

Hui més que mai, la veu d’aquestes dones reivindicarà la importància de l’educació, la conscienciació i la denúncia per a parar els comptadors que, cada any, reflecteixen una xicoteta part del que suposa la violència de gènere per a les dones.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari