La Diputació lliura a Guillem Rosselló el guardó "Josep Pascual Tirado"

Ruth Sanz, presideix un acte que ha comptat amb la presència de la reina de les festes de Castelló, Noelia Selma i Pepe Beltrán

La Diputació lliura a Guillem Rosselló el guardó  "Josep Pascual Tirado"
22/11/2019 -

La diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, ha presidit aquesta vesprada l’acte de lliurament del guardó dels vintens premis de narrativa breu “Josep Pascual Tirado”, que en aquesta ocasió ha anat a les mans de l’escriptor mallorquí Guillem Roselló per la seua obra “Sobre els àngels caiguts”.

Ruth Sanz ha volgut destacar que “la promoció del valencià és fonamental per a la Diputació de Castelló, des d’on fem una aposta ferma per la normalització i promoció de la nostra llengua”. En aquest sentit, subratlla que als pressupostos del pròxim any, per primera vegada, hi haurà una partida pressupostaria sobre la normalització lingüística.

Al seu judici, “és important que el teixit associatiu de la nostra província treballe en pro de la nostra llengua i més amb el propòsit de rememorar i promoure la figura de l’escriptor Josep Pasqual Tirado en aquest premi de Narrativa Breu”.

El premi, organitzat per la Federació de Colles de Castelló i la llibreria Babel, està dotat amb 3.000 euros per part de la Diputació de Castelló, mentre que Unària Edicions s’encarrega de la seua publicació.

Juan José Trilles, representant de l’organització del guardó, ha volgut agrair, en nom de la Federació de Colles de Castelló, el suport de la Diputació a uns premis que “aposten de manera decidida pel valencià”. Per a Trilles, “és important recordar, any rere any, la figura de Josep Pascual Tirado i la seua obra del Tombatossals, essencial del nostre Castelló tradicional i autèntic”.

Guillem Rosselló s’uneix així a una llista de guanyadors formada per Reis Lliberós, Nel•lo Navarro (dues vegades), Xavier Mínguez, Pasqual Mas, Vicent Pallarès, Albert Garcia, Joan Andrés Sorribes, Pep Castellano, Jordi Sebastià, Joan Baptista Campos, Leandre Iborra, Víctor Garné, Manuel Roig, Ximo Ramos, Carles Bellver, Miguel Torija, Roberto Tormo i Rosa M. Miró Pons.

Biografia

Guillem Rosselló i Bujosa va nàixer a Bunyola (Mallorca), el dia 15 de novembre de 1959. Llicenciat en Lletres i professor de l’Institut de Secundària de Santanyí (Mallorca), va ser sacerdot de l’any 1991 a 1996. Va estudiar teologia i filosofia i es va aficionar a l’escriptura, cultivant la novel·la juvenil, la poesia, i els relats breus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari