Escala a Castelló torna el pont d'octubre amb quatre vaixells històrics

Aquesta edició comptarà amb un mercat mariner amb canons, campament, visites accessibles i espectacle pirotècnic

Escala a Castelló torna el pont d'octubre amb quatre vaixells històrics

Del 8 al 12 d’octubre, Castelló tornarà a reivindicar-se com a capital marinera amb una de les grans apostes turístiques de la ciutat: Escala a Castelló 2021. Una cita que, per quart any consecutiu, acollirà navilis històrics per a repassar grans fites de la història d’Espanya amb protocols de seguretat adaptats a la pandèmia del coronavirus.

Així l’ha presentada aquest matí l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, al costat del màxim representant de la Fundació Nao Victoria, Fernando Viota, que han coincidit en la il·lusió que suposa tornar a comptar amb aquest festival que ha situat a Castelló en el mapa del turisme local, nacional i internacional.

“En 2018 ens va arribar aquesta proposta i no vam poder esperar per a organitzar-la, la portem a la Fira Internacional del Turisme (Fitur) i ja vam veure que era un projecte de futur. En la primera i segona edició vam collir un gran èxit de participació, aconseguint el patrocini de la UNESCO en el seu segon any, i malgrat la pandèmia, aconseguírem organitzar la tercera edició a l’octubre amb mesures de seguretat i sense cap contagi”, ha celebrat Marco.

Així, en aquest quart lliurament Escala a Castelló torna a retardar la seua cita a octubre amb protocols de seguretat adaptats a la pandèmia però amb més activitats respecte a l’any passat. El port acollirà un mercat mariner amb canons, recreacions d’importants episodis de la història d’Espanya, un campament i pirotècnia, amb una mascletà el dissabte 9 d’Octubre a les 13.30 hores i un piromusical nocturn a les 23.00 hores del dilluns 11.

A més, seran quatre les embarcacions que “escalaran” a Castelló: el ja habitual Galeón Andalucía al costat de Nao Victoria, que celebrarà 500 anys de la volta al món amb Magallanes i Juan Sebastián Elcano; el pailebot Pascual Flores, de 1917, que es dedicava al transport de sal en la zona de Llevant; i la impressionant goleta Cervantes Saavedra, en la qual es va rodar la sèrie ‘El Barcol’ d’Antena 3.

Tal com han ressaltat Viota i Marco, aquesta edició també apostarà per la inclusió social amb una visita virtual per les embarcacions per a persones amb mobilitat reduïda i amb una física en llengua de signes. “Volem que tot el públic gaudisca d’Escala a Castelló, per la qual cosa intentarem avançar en accessibilitat cada any”, ha destacat la primera edil.

Viota, per part seua, ha destacat el gran acolliment a nivell turístic: “A nivell europeu, podem dir que és el tercer més important, per darrere de França o Amsterdam. Ens estan telefonant vaixells i recreadors interessant-se per participar i això és una vara de mesurar l’envergadura que està adquirint el festival”.

Així, per a poder accedir a escala a Castelló del 8 al 12 d’octubre serà necessari reservar entrada a través de la web escalaacastello.com, que permetrà la visita als quatre vaixells i al campament mariner. Així mateix, el públic haurà de complir amb les mesures de seguretat establides per les autoritats sanitàries contra la COVID-19.

Finalment, Amparo Marco ha confirmat que Escala a Castelló 2022 se celebrarà durant el segon cap de setmana de Pasqua, com es va concebre inicialment. “No volem competir amb la Setmana Santa d’altres comunitats, sinó oferir una alternativa per a posicionar a Castelló com a destinació turística i aprofitar que visitants com els valencians tindran un festiu escolar, la qual cosa ens permet organitzar també activitats escolars”, ha assenyalat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari