'Escala a Castelló' viu la jornada central d'aquesta edició amb la gran desfilada i les Justes de Sète

Marco posa en valor el treball del Nàutic amb els baptismes de mar i ressalta la participació de l’escola de circ de Châtellerault

'Escala a Castelló' viu la jornada central d'aquesta edició amb la gran desfilada i les Justes de Sète
23/04/2022 -

La cinquena edició d’Escala a Castelló està immersa hui en la jornada central de la programació, que preveu per a aquest any més de 150 activitats gratuïtes en cinc dies i visites als deu navilis històrics que estan atracats en els molls de Costa i de Llevant. La Nao Victoria; el Galeón Andalucía; el vaixell de càrrega neerlandés Oostersheld; el bergantí Morgenster; el vaixell escola Mircea, de Romania; la goleta de la Generalitat Tirant I; el pailebot Pascual Flores, de Torrevella; el vaixell Ciutat de Badalona; el bergantí-goleta Cervantes Saavedra; i el patruller Infanta Cristina de l’Armada Espanyola continuen rebent visitants mentre segueix l’activitat en el campament mariner, els mercats artesanal i gastronòmic, i el Racó infantil.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat en l’acte de lliurament de diplomes de baptismes de mar celebrat en el Real Club Nàutic de Castelló, durant el qual ha agraït “el treball i el suport” del Nàutic, amb el seu president, Manuel Vidal, al capdavant, per a impulsar les activitats relacionades amb la mar i el seu coneixement entre els i les més joves, així com per contribuir a consolidar esdeveniments com Escala a Castelló.

Un altre dels actes destacats ha sigut l’espectacle de l’Escola Nacional de Circ de Châtellerault realitzat en el Moll de Llevant. “Una acció amb la qual la companyia del municipi francés germanat amb Castelló reforça els vincles amb la ciutat i l’intercanvi cultural”, ha destacat Marco. L’espectacle oferit és el resultat d’un laboratori creatiu tenint com a principal característica la investigació sobre el moviment acrobàtic creatiu.

Durant el matí també han visitat Escala les reines de les festes, Carmen Molina i Gal·la Calvo, les dames de la ciutat, els pregoners, José María Pradesi Marc Osorio, Na Violant d’Hongria i les Dames de Companya, i altres representants del món de la festa, acompanyats pel regidor de Festes, Omar Braina, i per la tinenta d’alcaldia del Grau, Mary Carmen Ribera.

Les recreacions històriques s’han succeït també durant aquest matí a l’espera de la desfilada principal d’aquesta vesprada. Una desfilada que començarà a les 16.30 hores en el passeig Buenavista i que recorrerà totes la zona de l’esdeveniment fins a acabar en el Moll de Llevant. En aquest, participaran les tripulacions de les deu embarcacions protagonistes d’aquesta edició, representants de les Justes de Sète, de l’Escola Nacional de Circ de Châtellerault, representants de la comissió de festes del Grau, Botafocs, els Dolçainers i Tabaleters del Grau, els Dolçainers, Tabaleters i Trabucaires Xaloc, el Grup de Danses Illes Columbretes, la Colla Bacalao, diversos grups d’animació i de recreació històrica, autoritats i capitans i la Unió Musical del Grau, entre altres.

Després de la desfilada, a les 18.30 hores aproximadament, es farà l’exhibició de les Justes nàutiques de Sète. Una antiga tradició marítima que porta Sète a Castelló “reforçant així l’aliança entre totes dues ciutats per a potenciar sengles festivals mariners i impulsar amb això un turisme de qualitat, familiar i sostenible”, ha apuntat l’alcaldessa.

La jornada finalitzarà amb un castell de focs artificials que podrà ser contemplat tant des del Moll de Costa com del Moll de Llevant.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari