Escala a Castelló tira l'àncora en el port

El ‘Santa María Manuela’ protagonitza la primera jornada de la gran festa del mar

Escala a Castelló tira l'àncora en el port
26/04/2019 -

El port de Castelló torna arrere en el temps, als moments d’esplendor de la història de la navegació. L’arribada del navili Santa María Manuela ha inaugurat hui la segona edició d’Escala a Castelló, l’esdeveniment de turisme mariner amb el qual la ciutat es vist d’època i aspira a convertir-se en un punt de referència del turisme nàutic i a fer de Castelló capital de la recreació naval al Mediterrani espanyol.

Centenars de visitants han assistit a gaudir de la primera jornada d’Escala a Castelló, amb grups de recreació històrica que han deambulat pel front marítim de Castelló, exhibicions d’esport clàssic, l’obertura del mercat mariner i la gran desfilada inaugural. Present i història s’han fos per a donar pas a la gran festa del mar, al so de salves i música marinera que celebra l’arribada a Castelló dels bucs històrics.

Les condicions meteorològiques no han acompanyat en aquesta segona edició, de manera que tots els vaixells històrics previstos ancoraran més tard del programat. Així, el Galeón Andalusia, un imponent vaixell del segle XVII, no ha pogut arribar a temps. Es preveu l’atraque d’aquesta rèplica el dissabte, encara que a partir de demà divendres, els assistents ja podran pujar a bord del Santa María Manuela, un dels últims vaixells de la llegendària flota blanca, i del Santa Eulàlia, possiblement el veler més antic que encara navega pel Mediterrani.

El temps no ha impedit realitzar la resta de la programació, per tant, els qui s’han acostat al port han pogut presenciar una autèntica competició d’esgrima clàssica davant del far del moll. Després de l’espectacle, s’ha procedit a visitar els llocs d’artesania del mercat i els de degustació d’elaboracions i productes de primera classe. Mentrestant, xanquers, animadors circenses i grups de recreació històrica amb cavalleria, infanteria i armes d’època han desfilat amb música en directe per a preparar l’ambient des de terra davant l’arribada dels principals protagonistes al llarg del cap de setmana.

Des dels més adults fins als més xicotets s’han sentit atrets per aquesta cita extraordinària. El taller de manualitats ‘Fabrica el teu navili d’Escala a Castelló’, el teatre de marionetes ‘Llegendes del fons marí’, la representació de l’obra ‘Els peixos manta’ amb músics i actors, el concurs ‘Atrapa la bandera’ i l’espectacle ‘El sultà d’ales blanques’ han atret l’atenció dels xicotets, en el racó infantil. I a partir de demà, el públic podrà gaudir d’una vista panoràmica a vint metres d’altura gràcies al globus captiu.

Així ha sigut la primera jornada d’Escala a Castelló, un esdeveniment que espera sorprendre i demostrar el seu màxim potencial al llarg del cap de setmana. Aquesta gran festa està organitzada per l’Ajuntament de Castelló a través del Patronat de Turisme i amb la col·laboració de l’Agència Valenciana de Turisme i PortCastelló. Un dels objectius de l’esdeveniment és posar en valor el patrimoni marítim i les tradicions marineres, per la qual cosa també està patrocinat per la Comissió Nacional Espanyola de la Unesco. El Club Nàutic de Castelló, el Museu Marítim de Barcelona i Renfe també han fet possible la realització d’aquesta gran festa del mar, així com l’empresa BP.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari