Escala a Castelló torna amb onze embarcacions

La gran festa de la mar torna del 13 al 17 d’abril amb recreacions històriques, visites a vaixells i zona gastronòmica

Escala a Castelló torna amb onze embarcacions

Escala a Castelló torna aquesta setmana amb onze embarcacions i novetats en la seua sisena edició. La gran festa de la mar escala de nou en la capital de la Plana coincidint amb Pasqua per a tractar de continuar creixent, com ha fet fins ara, amb recreacions històriques, un gran mercat mariner, la visita a les embarcacions i novetats.

Sens dubte, els grans reclams tornen a ser les embarcacions, que arribaran al port el dia 13 i es podran visitar del 14 al 17 d’abril de 10.00 a 13.30 hores i de 15.30 a 20.30 hores. En concret, hi haurà sis embarcacions històriques, com són Le Don du vent, Äran, Nao Victoria, Cervantes Saavedra, Pascual Flores i Santa Eulalia, a les quals se sumen el caçamines de l’Armada Ribera del Duero, el patruller de la Guàrdia Civil Riu Riaza i l’Albatros de Duanes, el Salvamar de Salvament Marítim i Nova Gaya de la Confraria de Pescadors Sant Pere del Grau.

Respecte a altres activitats, Escala a Castelló programa un any més un campament mariner, un racó infantil amb activitats i tallers, un gran mercat mariner, zona gastronòmica, desfilades, animació, circ itinerant i recreacions històriques que permetran viatjar a altres èpoques. Encara que cada dia hi ha un programa ple d’activitats, el dissabte i diumenge s’ampliarà.

Novetats

En aquesta sisena edició, l’esdeveniment mariner pretén fer un pas més en la seua oferta d’oci. L’alcaldessa, Amparo Marco, ha explicat que, com a novetats, s’habilitarà una zona destinada a la gent de la mar, en reconeixement als mariners del Grau i en col·laboració de la Confraria de Pescadors de Sant Pere, així com recreacions històriques del Nou Món, que narraran la gesta del descobriment d’Amèrica.

A més, s’habilitarà un nou punt de recepció i informació en la plaça de Sète del Grau amb un jardí efímer en el qual s’instal·larà la gaiata 12 del Grau com a far de la nova edició. Una iniciativa que permetrà donar a conéixer la gran festa de la capital de la Plana, La Magdalena.

En el Moll de Llevant també s’ha previst un cartell musical de dijous a dilluns, amb les actuacions de Júnior Mackenzie, Santi Campos, Eva Gómez, Nadia Sheikh, APA, Back to the hills i Cositas buenas.

Activitats paral·leles

Coincidint amb la celebració d’Escala a Castelló, l’Ajuntament ha organitzat activitats complementàries, com el cicle literari Escala al Mediterrani, amb conferències el dijous 13 ‘Xoc de Titans al Mediterrani antic’, per Sebastián Roa, autor de Némesis (19.00 hores); i ‘Cartagena i la flota cantoral’, per José Calvo Poyato, autor de l’any de la Primera República (20.00 hores). Per al divendres 14 està previst ‘Les costes de Castelló durant la guerra dels dos Peres (1357-1369)’, per José Luis Corral, autor de Corona de Sang (18.30 hores); i ‘Ana María de Soto, la infanta de marina que va desafiar a l’Armada Espanyola’, per Alicia Vallina, autora de Filles de la Mar (19.30 hores).

També s’ha planificat un concurs d’aparadors i balcons decorats amb motius mariners i visites guiades: ‘El Grau, tradició marinera’, el dissabte i el diumenge a les 11.00 hores; i ‘El Grau amb mirada infantil’, el dijous i divendres a les 11.00 i 17.00 hores. Totes elles amb eixida des de la plaça Miquel Peris i Segarra.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari