'Escala a Castelló' supera les 13.000 visites en una edició adaptada a la covid-19

Marco destaca l’aposta decidida per l’esdeveniment i posa en valor la presència de la ‘Nao Victoria’ en el 500 aniversari de Magallanes

'Escala a Castelló' supera les 13.000 visites en una edició adaptada a la covid-19
21/10/2020 -

La III edició d’Escala a Castelló tancarà demà amb més de 13.000 visites a les dues embarcacions històriques que han participat enguany, la Nao Victoria i el Galeón Andalucía, aconseguint ancorar l’esdeveniment mariner a Castelló i consolidant una marca pròpia en un context complex derivat de la covid-19. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha fet balanç hui d’aquesta edició especial i reduïda, acompanyada del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i de la regidora de Turisme, Pilar Escuder. Una valoració realitzada en el Moll de Costa del Grau, enfront de la Nao Victoria, i a la qual ha seguit un acte en commemoració del 500 aniversari del descobriment de l’Estret de Magallanes, en el qual ha participat el cònsol honorari de Xile en la Comunitat Valenciana, Leopoldo López, i al qual han acudit una representació del sector empresarial de la ciutat.

“Hui som ací per a fer balanç d’una edició especial d’Escala a Castelló, per la qual apostem en un moment molt complicat i que ha servit per a ancorar l’esdeveniment a la nostra ciutat”, ha assegurat l’alcaldessa. “Demà a la vesprada salpen de Castelló aquests dos navilis històrics, que han rebut des del passat 8 d’octubre, més de 13.000 visites”, ha detallat. “Visites que s’han realitzat seguint un protocol anticovid, que han fet d’aquesta Escala, un esdeveniment segur”, ha recordat Marco.

Al costat de les visites, que s’han realitzat prèvia reserva en la pàgina web de l’esdeveniment (www.escalaacastello.com) per a evitar aglomeracions, aquesta edició ha tingut un impacte en xarxes socials de més de 78.000 persones aconseguides amb les publicacions, més de 16.000 reproduccions dels vídeos promocionals, més de 1.500 visites a la web des de les xarxes socials i més de 15.000 interaccions amb les publicacions. Quant a l’impacte en la web, ha sigut de més de 5.000 visites, sent els dies de més consultes els corresponents al pont del 9 al 12 d’octubre.

“Agraïsc des d’ací el gran acolliment que ha tingut aquesta tercera edició entre els qui no han volgut perdre l’oportunitat de visitar aquestes dues naus històriques, la Nao Victoria i el Galeón Andalucía, i agraïsc el suport i la col·laboració any rere any de Turisme Comunitat Valenciana, PortCastelló, la Fundació Nao Victoria i el Real Club Nàutic de Castelló, entre altres, per a ajudar-nos a consolidar aquest esdeveniment de referència turística”, ha dit Marco.

En la seua intervenció, el secretari autonòmic de Turisme, ha posat en valor l’organització d’aquest esdeveniment i ha anunciat que Castelló podrà continuar comptant amb l’ajuda de la Generalitat per a l’edició del 2021.

500 aniversari del descobriment de l’Estret de Magallanes

Després del balanç de l’edició, s’ha realitzat l’acte en commemoració del 500 aniversari del descobriment de l’Estret de Magallanes, que ha acabat amb l’hissat de la bandera xilena en la Nao Victoria, que s’ha sumat així a la bandera espanyola que ja onejava en el navili.

“El descobriment de l’Estret de Magallanes va suposar una fita en el comerç entre continents. El 21 d’octubre de 1520, un dia com hui de fa 500 anys, i després d’haver superat tot tipus d’adversitats, la tenacitat, la perseverança, l’esperit de superació i el treball en equip va fer realitat el que molts pensaven que era un somni”, ha explicat l’alcaldessa.

“Hui s’està celebrant el descobriment en moltes ciutats espanyoles, dins dels actes commemoratius del 500 aniversari, però només hi ha en el món una rèplica exacta del vaixell que, capitanejat per Juan Sebastián Elcano, va protagonitzar aquella gesta i després va ser capaç de repetir aquesta volta al món. Aquell vaixell, que va ser l’únic que va arribar al final de la missió, és la Nao Victoria, i la tenim ací, a Castelló”, ha recalcat.

A més, Marco ha avançat que ja s’està treballant perquè el vaixell Juan Sebastián Elcano puga participar en Escala a Castelló del 2022 (any en què se celebrarà la culminació de la volta al món, que va concloure el 8 de setembre de 1522) i ha aprofitat la presència del cònsol honorari de Xile en la Comunitat per a instar-li a intercedir perquè puga ser present també a Castelló, en 2022, el vaixell Esmeralda, de bandera xilena.

Un compromís que ha adquirit el cònsol, qui ha destacat la importància del descobriment de l’Estret de Magallanes durant la seua intervenció, posant en valor l’organització d’Escala a Castelló i la seua contribució al coneixement de la història i a la difusió d’aquesta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari