Vila-real impulsa la primera Escola d'Atletisme Adaptat de la província

Vila-real impulsa la primera Escola d'Atletisme Adaptat de la província
08/10/2019 -

El municipi de Vila-real comptarà amb la primera Escola d’Atletisme Adaptat de la província gràcies al projecte que ha llançat el Club d’Atletisme de Vila-real en col·laboració amb el projecte Relevo Paralímpico i la Regidoria d’Esports i Salut. El regidor de l’àrea, Javier Serralvo, ha presentat aquesta escola, que començarà a funcionar a partir de novembre, i que és el fruit de dos anys de treball del Club d’Atletisme de Vila-real en col·laboració amb la iniciativa Relevo Paralímpico, nascuda del Comité Paralímpic Espanyol, que a la Comunitat Valenciana està impulsada per la Fundació Trinidad Alfonso.

Serralvo ha comparegut al costat de la presidenta del club, Carmina Petit, el coordinador, Dani Anglés, i la coordinadora de Relevo Paralímpico, Celia Maestre. L’edil ha posat l’accent que aquest projecte naix amb la vocació de ser una escola en l’àmbit provincial i que, tal com ha constatat el coordinador del club, “en l’actualitat, a la província de Castelló no existeix cap iniciativa dedicada a l’esport adaptat”. Dani Anglés ha detallat que el projecte va sorgir en entrar en contacte amb el programa Relleu Paralímpic, que va permetre que un jove atleta amb diversitat funcional s’incorporara fa ja tres anys al club. “A partir d’ací vam veure la necessitat de donar resposta a joves i adults amb diversitat funcional perquè tinguen l’oportunitat de practicar un esport en condicions i de poder competir”, ha recalcat Anglés.

Per part seua, la presidenta del Club d’Atletisme de Vila-real, Carmina Petit, ha explicat que l’Escola d’Atletisme Adaptat s’ha anat gestant durant els últims dos anys i que la intenció és promoure també la integració d’aquests esportistes amb la resta d’atletes del club. En aquest sentit, Celia Maestre, coordinadora de Relevo Paralímpico, apunta que “la integració d’aquesta mena de projectes a les escoles d’atletisme és la millor manera de potenciar la base d’esportistes adaptats que no és tan gran com ens agradaria”. Però, a més d’apostar pels grups integrats, “també vam veure que era necessari crear un grup adaptat”, la qual cosa ha donat peu a posar en marxa l’Escola d’Atletisme Adaptat de Vila-real, que ja compta amb diversos participants interessats.

El regidor d’Esports i Salut ha animat a participar en el projecte als xiquets i xiquetes, joves i adults que estiguen interessats a practicar aquest esport. Les activitats començaran a partir de novembre, però el 26 d’octubre s’ha programat un clínic en les instal·lacions de la pista d’atletisme de la Ciutat Esportiva Municipal al qual es convidarà a col·legis i centres especialitzats de tota la comarca amb l’objectiu de donar a conéixer el projecte.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari