Visita l'Espai d'Art Contemporani de Castelló

L’EACC compta amb una àmplia programació d’exposicions, tallers i esdeveniments entorn de les pràctiques artístiques contemporànies

castellonturismo.com

Visita l'Espai d'Art Contemporani de Castelló
14/10/2019 -

L‘Espai d’Art Contemporani de Castelló és un centre de producció i difusió d’art i cultura, inaugurat l’any 1999. Forma part del conjunt d’espais que pertanyen al Projecte Castelló Cultural, de la Generalitat Valenciana, que té la missió d’acostar i impulsar la cultura en les seues diferents expressions a la població general. L’Espai d’Art, està obert cada dia, excepte els dilluns, amb entrada gratuïta.

El centre, a més de l’entrada lliure, compta amb un servei especial de visites guiades, també gratuïtes, de les diferents exposicions que estiguen a cada moment. Són tots els divendres, obertes al públic, a partir de les 19 hores, amb una duració aproximada d’una hora. Però també es poden concertar visites per a grups de més de 10 persones en qualsevol altre moment, com ocorre amb les visites escolars.

El seu horari de matins és de 10 a 14 hores, però de dimarts a dissabte també està obert a les vesprades, de 16 a 20 hores. Els dilluns i festius, l’EACC roman tancat.

Un espai dinàmic de divulgació

Facebook: espaidartcastello

Durant tot l’any, els objectius de l’Espai d’Art Contemporani, són el debat i la difusió de diferents pràctiques artístiques, amb una variada programació de concerts, exposicions, performances, i altres activitats temàtiques. Es tracta d’un espai divulgador i dinàmic que anomena a la creativitat des de la seua arquitectura exterior, fins als seus diferents espais dins del museu. Fins a la seua creació, no es podia trobar a la ciutat un centre dedicat a l’art contemporani i d’avantguarda.

L’EACC, s’ha convertit en els seus 20 anys de vida en un espai destacat d’investigació i divulgació artística, amb complicitat amb els artistes i també la societat general. Amb les seues propostes, tracta de donar una lectura plural des del punt de vista ideològic, espacial i social. Situat en ple centre de Castelló, al carrer Prim s/n, just al costat del Conservatori i l’Escola Superior d’Art i Disseny, es tracta d’un emplaçament ideal entre cultura i vida social.

Dins de l’EACC, convergeixen tres espais diferenciats. En primer lloc, l’Espai Didàctic, en el qual es troba una sala destinada a la documentació i l’arxiu, i una altra per a realitzar els tallers oberts al públic. Diferents tallers tenen lloc al llarg de la programació de l’Espai, que poden interessar a persones de totes les edats i amb diferents interessos.

També es pot visitar l’Espai Donar, on tenen lloc els concerts de qualsevol expressió musical contemporània. Finalment, l’Espai Cinema que, com explica el nom, és el lloc idoni per a cicles temàtics, trobades entre cineastes i projeccions a les seues sales.

L’EACC també disposa de biblioteca especialitzada, i cafeteria per a prendre’s un descans.

Programació de l’EACC

Facebook: espaidartcastello

La temporada final d’aquest 2019 en l’Espai d’Art Contemporani de Castelló, està marcada per una exposició que es podrà visitar fins a febrer de l’any que ve. Es tracta d'”Insistir en el mateix. Tornar sobre una presència suggerida”, en la qual participen les obres d’artistes nacionals i internacionals, com Xoan Torres, Jordi Mitjá, Marguerite Dures o Kasper Akhøj. Aquesta exposició pretén avortar la qüestió de la impermanencia i la nostra obstinació a continuar deixant constància del nostre pas pel món.

L’exposició podrà ser visitada des del pròxim 31 d’octubre, fins al 16 de febrer de 2020.

Per part seua, també el 31 d’octubre en l’EACC es podrà gaudir d’una exclusiva performance, The works menges through by rhytmic Theory. És una obra vinculada als treballs recents de l’artista, Carla Filipe, que giren entorn de la gentrificación de la ciutat portuguesa de Porto. La performace consisteix en gran serigrafies sobre temes, representant les textures del sòl d’aquesta ciutat, amb una sèrie de textos que acompanyen les imatges.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari