Espanya, un dels països capdavanters del món en infraestructures de telecomunicacions

Espanya, un dels països capdavanters del món en infraestructures de telecomunicacions
22/04/2020 -

Castelló prioritza a altres factors que la societat puga comptar ara amb una bona i ràpida connexió per a les seues llars, fet que pot aconseguir gràcies a les grans infraestructures amb les quals compta el nostre país.

En aquests temps que corren al començament del segon trimestre del 2020, la Diputació de Castelló és conscient que la seua població necessita d’una bona connexió a Internet per a complir amb les altes demandes casolanes que la gent requereix.

Març del present any va ser un mes en què el seu trànsit va batre els registres mesurats fins ara a la província, amb altes connexions a llocs com Facebook o Twitter. Per això, des de la Diputació es pretén aprofitar les grans infraestructures que hi ha per a poder suportar aquests nivells de consum d’Internet i fins i tot alguns superiors que puguen anar arribant en les pròximes setmanes.

Per a això, és convenient tindre en compte que la Comunitat Valenciana és una de les comunitats autònomes d’Espanya que millors connexions té al país. De fet, es calcula que la banda ampla de fibra òptica de 100 Mbps arriba almenys a un 83,4% de la seua població, xifres que continuaran creixent i que demostren que la seua inversió en els últims anys no ha sigut en va.

Un país capdavanter

A més, Espanya és un dels països capdavanters del món quan parlem d’infraestructures de telecomunicacions, considerat com el millor a Europa i molt prop de potències mundials com la Xina. De fet, és dels pocs que té actualment cobertura 5G en el mercat, encara que la realitat és que encara s’ofereix en zones molt específiques de la seua geografia.

Això sí, aquests bons nivells en comparació amb altres països o comunitats, en el cas de València, no han de permetre que s’oblide que encara hi ha molt a recórrer per a portar una Internet ràpida a tots els punts de Castelló, per exemple a llocs com Benicàssim on s’espera comptar amb tota la xarxa de fibra òptica prompte.

Explosió en molts camps

Cada dia més, la gent utilitza la Internet de totes les formes possibles, provocant un creixement que s’espera que es continue confirmant en els pròxims mesos, no ja només en xarxes socials com WhatsApp o les anteriorment esmentades, sinó en una altra mena de sectors que també estan a l’alça en aquests moments.

Arribats a aquest punt, es poden destacar els jocs per Internet com una de les seccions preferides de la població, gent a la qual li agrada, per exemple, gaudir d’una de les milers de màquines escurabutxaques gratis que existeixen, amb tota mena de temàtiques i sense la necessitat d’haver de descarregar-se una aplicació mòbil.

També trobem en els videojocs un repunt en les seues formes en línia, perquè els usuaris cada vegada més opten per tirar-se partides a través d’Internet amb els seus amics i intentar eixir victoriosos d’alguns lliuraments molt de moda com són Fortnite o el nou Call of Duty: Modern Warfare amb la seua manera Warzone.

Una altra indústria que està entrant amb força és la dels continguts multimèdia, concretament els vídeos, gràcies a l’explosió d’empreses com Netflix, HBO o Amazon Prevalga Vídeo a Espanya que han canviat el rumb de la televisió al nostre país. No obstant això, aquestes plataformes no podrien ser possibles sense una Internet de qualitat, ràpid i sense corts com el que disposen la majoria de les llars hui dia.

Un comerç electrònic destacadíssim

També aquesta societat tendeix cada vegada més a les compres per Internet o a un comerç electrònic que a Espanya està dominat per Amazon, el gegant estatunidenc. No obstant això, al mateix temps la gent utilitza en l’actualitat altres opcions que van des de demanar menjar a domicili en el seu restaurant favorit fins a comprar-se l’últim model de Zara.

Aquestes i altres tendències són les que han fet que el món de la tecnologia haja hagut d’evolucionar molt ràpidament en els últims temps en referència a la xarxa i la seua amplada de banda. Oferir els serveis amb els quals ara comptem permet accedir a aquest món en Internet que cada vegada amenaça amb ocupar més espai en el dia a dia de la gent i, per sort, tant Castelló com Espanya compten amb àmplies garanties que els seus nivells podran continuar creixent sense que hi haja majors altercats i caiga la línia.

En resum, Castelló pot estar tranquil·la, perquè la diputació està treballant per a oferir la millor Internet possible a tots els seus ciutadans perquè aquests tinguen una bona connexió a casa amb la qual gaudir dels seus passatemps favorits que requereixen les seues xarxes de banda ampla com jugar en línia, veure sèries i pel·lícules en Netflix, fer videotelefonades o consultar notícies en Twitter.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari