3.500 quilos de pólvora per als 19 espectacles de la Magdalena 2019

La Magdalena arriba carregada d’espectacles pirotècnics i un especial piromusical el divendres 29 a càrrec de la pirotècnia Peñarroja

3.500 quilos de pólvora per als 19 espectacles de la Magdalena 2019
06/03/2019 -

Del 23 al 31 de març Castelló celebra la seua major festa, La Magdalena, en la qual no podria faltar la pólvora com a absoluta protagonista de l’esdeveniment, encara que també s’acompanye de concerts, festes i actes emotius. Durant enguany 2019, es dispararan 19 esdeveniments pirotècnics, necessitant un total de 3.500 kg de pólvora i un presupost de 120.000 euros.

La programació per a enguany ja ha sigut avançada pel Patronat Municipal de Festes, Omar Braina i la presidenta de la Junta de Festes, Noelia Selma. Han estat al costat dels representants de les pirotècnies triades per a les mascletades i els castells, assenyalant la importància de la pólvora en les nostres celebracions tradicionals, “com la seua olor aveïna l’arribada de les festes”, ha expressat Braina.

Enguany, a més, se celebra el 75 aniversari des que la festa es va assentar com la Gran Festa de Castelló, per la qual cosa arrancarà amb el tret de 75 carcasses a càrrec de la pirotècnia Peñarroja, el dissabte 23. A partir del dilluns, donarà principi el concurs de mascletades, amb cinc pirotècnies participants, una cada dia. L’ordre establit es va triar per sorteig, començant amb la pirotècnia Focs Artificials del Mediterrani, el dimarts 26 serà el torn de la pirotècnia Turis, el dimecres pirotècnia Pibierzo, el dijous dispararà la pirotècnia Hermanos Sirvent d’Alacant, el divendres 29 la pirotècnia Zaragozana i el dissabte serà el torn de la pirotècnia Hermanos Ferrández. El diumenge 31 de març, es tancarà el concurs amb el tret de la pirotècnia Caballer FX.

Cal destacar l’espectacle piromusical que es durà a terme el divendres 29 de març al Parc de l’Auditori i Palacio de congressos, de la pirotècnia Peñarroja.

Altres actes que també tindran la pólvora com el seu eix central serà la mascletà aèria en la Tornà de la Romería; la Nit Màgica el dimarts 26 amb el seu espectacle de correfocs; l’espectacle de Magdalena Vítol! o, per descomptat, la Traca Final a les mans de la pirotècnia Martí.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari