Castelló inicia l'avaluació en 30 habitatges municipals per a reformar el seu interior

La Regidoria d’Habitatge millorarà banys, cuines i fusteria en la meitat dels pisos públics del barri de la Guinea

19/12/2020 -

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló ja ha realitzat una avaluació de 30 habitatges municipals dins del procés per a escometre reformes d’interior. El departament de María Jesús Garrido preveu l’any vinent millorar els banys, cuines i fusteria de 60 de les 120 habitatges municipals del barri de la Guinea. Ara duu a terme el procés d’inspecció de les mateixes a través d’un aparellador.

“Des de la Regidoria tenim l’objectiu de millorar les condicions d’habitabilitat dels habitatges municipals. Moltes són antigues que necessiten millores tant en banys com cuines, fusteria i baixants. En 2021 actuarem primer en la meitat de les 120 del barri de la Guinea i tenim per a això 300.000 euros de pressupost”, afirma la regidora d’Habitatge, Maria Jesús Garrido, que explica que un aparellador ja ha començat la inspecció prèvia per a analitzar el cost de l’obra i quins són els pisos que més prioritat tenen per a entrar en el projecte.

La regidora destaca que la idea és coordinar aquesta iniciativa amb el termini d’execució de l’ARRU de la Guinea, que contempla actuacions en façanes i accessibilitat en el mateix edifici dels habitatges municipals, amb el que les obres començarien a l’estiu. Garrido assevera que el “Govern local del PP va ignorar els habitatges municipals i les primeres actuacions de reparació es van dur a terme en l’anterior legislatura amb el Pacte del Grau a través de Jornals de Vila.

Cal recordar que l’Ajuntament també té previst licitar al gener un nou servei extern per a reforçar la gestió i intervenció social en les 227 habitatges municipals. L’Oficina Municipal d’Habitatge compta amb recursos per a labors d’assessorament i gestió d’ajudes però disposa de insuficient personal per a gestionar els habitatges municipals. La duració del contracte serà de dos anys, amb un cost anual de 200.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari