Nova exposició que retrata la creació de l'altar major de la cocatedral

Estarà oberta al Palau Provincial fins a l’1 de desembre

Nova exposició que retrata la creació de l'altar major de la cocatedral
22/10/2019 -

El vestíbul del Palau Provincial, seu de la Diputació de Castelló, acull des del dilluns fins a l’1 de desembre l’exposició que retrata el procés de concepció i creació de les obres pictòriques que presideixen l’altar major de la cocatedral de Santa Maria de Castelló. L’obertura de la mostra ha comptat amb la presència de l’artífex, Vicente Traver Calzada, el president de la Diputació, José Martí, la diputada de Cultura, Ruth Sanz, i el cronista oficial de la ciutat, Antonio Gascó.

L’exposició ocupa tota l’extensió del rebedor d’entrada del Palau de les Aules i s’ha dividit en xicotetes estances a manera de capelles en què es mostra, de forma molt didàctica, la producció de cada escena. Per al president «és tot un honor comptar amb la genialitat de Traver Calzada a Castelló i és sorprenent veure com allò que un dia va nàixer com una idea hui sorprén propis i estranys per la seua singularitat des de l’alt de l’altar de Santa María». A més a més, ha destacat que amb aquesta inauguració «podem dir que es tanca un procés que hi ha durant 10 anys i que va començar quan les autoritats eclesiàstiques van fer el pas per a culminar la reconstrucció del temple amb l’embelliment de l’interior».

El cronista oficial de la ciutat ha estat l’encarregat de fer la primera explicació del conjunt en el moment de l’obertura, en la qual han participat més de 100 persones. A més a més, cal destacar la presència dels esborranys primerencs del projecte de decoració del retaule i de la Capella de la Comunió, aquest últim encara per realitzar. L’actual altar major de la cocatedral ha anat ampliant-se a poc a poc amb els llenços de Traver Calzada, culminant l’obra aquest mateix any amb la col·locació de les últimes dues peces. La diputada de Cultura ha felicitat l’autor i ha convidat els castellonencs a aproximar-se a la seua de la Diputació Provincial per a conéixer de primera mà tot el que comporta el procés de creació d’una obra.

L’exposició podrà ser visitada de dilluns a dissabte de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores. El diumenge l’horari serà només matinal, des de les 10 fins a les 14 hores.

L’acte ha acabat amb una visita a la cocatedral de Santa Maria de Castelló per a contemplar, al costat de l’autor, els murals pictòrics de l’altar major.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari