La Diputació acull l'exposició pictòrica ‘Apocalipsi’ de Santi Tena fins al pròxim 4 de maig

El Centre Cultural Les Aules alberga aquesta mostra pictòrica amb alguns dels conceptes del context sociocultural actual

La Diputació acull l'exposició pictòrica ‘Apocalipsi’ de Santi Tena fins al pròxim 4 de maig
11/04/2019 -

La Diputació de Castelló acull des de hui i fins al pròxim 4 de maig l’exposició pictòrica ‘Apocalipsi’ de Santi Tena en el Centre Cultural de les Aules. El vicepresident primer i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, s’ha reunit amb Tena i Vicent Zuriaga, comissari de l’exposició que forma part del cicle Revolutionaries, per a conéixer els detalls de la mostra hores abans de la seua obertura. Amb aquesta proposta, el Govern Provincial continua amb el seu treball per dinamitzar l’oferta cultural en tot el territori castellonenc, també com a important recurs de dinamització econòmica i turística.

El vicepresident Sales, ha convidat a tots els castellonencs “a gaudir d’aquest recorregut que un autor consolidat i de la trajectòria de Santi Tena ens proposa amb aquest conjunt pictòric que no deixa indiferent a ningú. Especialment creat per al seu gaudi a la nostra província, el talent de Santi Tena convergeix amb elements castellonencs, com bé hem pogut apreciar en les seues obres”.

Cal tindre en compte que a través de la realització d’aquesta mostra pictòrica es presenten una sèrie d’obres en les quals que es veuen reflectits, de manera plàstica, aquells conceptes que vénen a definir el context sociocultural contemporani.

La lectura d’autors com Lipovetsky, Bauman, Calabrese o Augé, entre altres, ha suggerit la translació d’aquests conceptes a l’àmbit pictòric. A vegades aquests autors recorren a metàfores que evoquen imatges o estètiques per a definir els seus conceptes: “categories zombies”, “ruïnes”, “naufragis”, “societat líquida”, “nobarroco”… En El laberint Il·lustrat Tena es val d’alguns d’aquests conceptes per a dur a terme una sèrie de quadres en els quals el pastiche i la paradoxa es donen cita per a ironitzar sobre el món contemporani. Un món on l’eclecticisme, el mestissatge, la indefinició dels referents, la profusió de les imatges, el reciclatge del passat o l’avanç tecnològic dibuixen el seu laberíntic paisatge.

Sobre l’artista: Santi Tena

Pintor amb arrels en Albocàsser, on es va retirar a buscar una manera pròpia de pintar quan va finalitzar, a principis dels ’90, els seus estudis de Belles arts i on manté el seu estudi.

Santi Tena (València, 1970) forma part d’aqueix grup de pintors que van impulsar un nou corrent figuratiu dins del panorama artístic espanyol, la trucada Metafísica Valenciana. Les seues continuades exposicions, nacionals i internacionals, entre 1993 i 2007 es van interrompre per un projecte vital d’investigació, que va acabar convertit en tesi doctoral, sobre la seua magnífica adaptació al còmic de l’obra clau del patrimoni literari valencià; el ‘Tirant lo Blanc’. En 2018 represa de nou els pinzells amb més força, sentit crític i reflexió amb dues exposicions; la primera ‘Gastronautas’ realitzada a València i la que ara presenta en el RESSÒ- les aules amb el títol d”Apocalipsi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari