L'Espai Cultural Obert acull "elogi a la llum" de Javier Aoiz Orduna

La mostra fa diverses senyals a la província de Castelló, amb peces dedicades a Peníscola o a la capital de la Plana

L'Espai Cultural Obert acull "elogi a la llum" de Javier Aoiz Orduna
11/10/2019 -

La sala d’exposicions Espai Cultural Obert (ECO) de la Diputació de Castelló, situada en la plaça de les Aules, ha obert les portes aquesta tarda a una exposició de Javier Aoiz Orduna, acte que ha comptat amb la presència de la diputada provincial Lluïsa Monferrer. Després de l’èxit collit pel prestigiós ceramista ondense Manolo Sales, encarregat d’estrenar el nou curs expositiu de la sala d’exposicions de la institució provincial, li toca el torn a ‘Elogi de la llum’ del pintor madrileny, que ofereix un conjunt de paisatges i natures mortes.

Entre les obres exposades destaca la província de Castelló amb una peça dedicada al característic perfil de Peníscola amb el seu imponent castell i una versió de la plaça Major de la capital de la Plana. Una altra de les seues sèries més elogiables és la que dedica a les vistes urbanes i als gratacels.

Els seus crítics afirmen que Javier Aoiz Orduna treballa unes composicions carregades de sensibilitat i solitud, que ens mostren en tota la seua esplendor, amb llum pròpia, ampolles i canastres, fruites i jocs de te, que proporcionen a l’espectador atracció i pau interior. Les diverses superfícies cromàtiques se celebren i s’agraden amb senzillesa, precisió i equilibri. El ball subtil del pinzell es fa acompanyar de la gràcia del color i la claredat per a evocar el feliç esdeveniment de la pintura. Gairebé impressionista.

Javier Aoiz Orduna va néixer i resideix a Madrid encara que té ascendència navarresa. És Doctor en Belles arts i Llicenciat en Dret. Des de 2001 ha realitzat nombroses exposicions individuals i col·lectives. Entre altres, en 2017 va obtenir el segon premi en el Concurs de Pintura BBVA i ha estat finalista en diverses ocasions del Premi BMW de Pintura.

Com ja és habitual, paral·lel a l’exposició que podrà visitar-se fins al pròxim 8 de novembre tindrà lloc el cicle de visites guiades ECO Experiències dirigit per l’especialista en art Patricia Mir. En aquesta ocasió s’han programat dues visites per a públic general el dissabte 26 d’octubre a les 12.00 i el dijous 7 de novembre a les 18.30 hores. A més, hi ha previstes dues sessions didàctiques concertades amb grups per al dilluns 21 d’octubre i el dimecres 30 d’octubre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari