'Entre el silencio y la tierra', una mirada pròxima als treballs d'exhumacions de Castelló i Paterna

'Entre el silencio y la tierra', una mirada pròxima als treballs d'exhumacions de Castelló i Paterna
21/09/2019 -

La regidora de Memòria Democràtica de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, ha inaugurat l’exposició ‘Entre el silencio y la tierra’ d’Eloy Ariza al Menador Espai Cultural. L’obra fotogràfica recull els treballs d’exhumacions de les víctimes del franquisme a Paterna i Castelló amb una visió “carregada de sensibilitat, respecte i dignitat, la mateixa que volem tornar-los a les víctimes de la repressió franquista amb la recuperació de les seues restes amb les exhumacions que estem fent al cementeri civil de Castelló”, ha assegurat l’edil.

La mostra, patrocinada per l’Ajuntament de Castelló, es podrà visitar fins al 26 de setembre i l’accés serà gratuït. El director dels treballs d’exhumació realitzats en totes dues ciutats, Miguel Mezquida, així com membres del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló, han volgut estar presents en aquesta primera jornada de l’exposició de treball de Ariza, integrant de l’equip de Arqueoantro.

Mezquida ha informat del avanços en els treballs de les excavacions al cementeri civil de Castelló, on han començat a retirar la terra del tercer punt en què estimen que es poden trobar els cossos de persones que van ser afusellades l’any 1940. Cal recordar que les primeres troballes es van produir durant la jornada d’ahir, quan l’equip va arribar fins a les restes de quatre d’aquests represaliats pel règim franquista.

Gràcies al treball coordinat de la regidoria de Memòria Històrica, el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló i Arqueoantro, els familiars que ho desitgen podran estar presents durant les tasques d’excavació. Hui famílies han sol·licitat la recuperació del cossos, una feina per a la qual cal comparar les mostres genètiques i realitzar un estudi antropològic, a càrrec de la Universidad Autónoma de Madrid.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari