La Façana del Mercat exhibeix la 'Llibertat entre fotos'

La mostra forma part dels actes commemoratius del 25 de novembre i reflecteix la vida de 15 dones a la presó de Picassent

La Façana del Mercat exhibeix la 'Llibertat entre fotos'
12/11/2020 -

La regidora de Cultura i Feminismes, Verònica Ruiz, ha obert l’exposició ‘Llibertat entre fotos’, organitzada pel consistori amb motiu del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència de Gènere (25 de novembre). Aquesta mostra d’imatges en gran format és part de la programació anual de l’espai expositiu de la Façana del Mercat i serà una més de la vintena d’actes i activitats programats per aquesta commemoració, a què l’Ajuntament de Castelló sumarà diversos col·lectius, entitats i associacions.

El públic ja pot gaudir de l’exposició de Fotolateras, a càrrec de Lola Barcia i Marinela Forcadell. El projecte de ‘Llibertat entre fotos’ està emmarcat dins del programa ‘Ser dona’, realitzat anualment en el Centre Penitenciari de Picassent. Es tracta d’una presentació de fotografia estenopeica en la que es mostra a 15 dones internes durant un procés d’introspecció en el qual reben formació entorn a l’idea del que significa ser dona.

Mitjançant tallers de fotografia, clown, teatre o moviment corporal, supervisats per personal psicològic, treballadores socials i juristes, busquen treballar la reintegració a la societat. La sèrie de retrats reflecteix aquest procés i mostra diferents moments, al llarg d’aquests anys, en entrar en contacte amb aquestes dones. La mostra també simbolitza el viatge interior que suposa la seva estada a la presó i la posterior rehabilitació i integració social.

Lola Barcia i Marinela Forcadell

Ambdues fotògrafes itinerants i viatgeres incansables, aquesta valenciana i aquesta castellonenca són dues apassionades de la tècnica estenopeica. Amb les seves cambra, construides a partir d’una llauna i d’una manera calmada i serena, capten imatges de ciutats bullicioses i vives.

Després de vuit anys d’aventura fotogràfica, han recorregut quatre continents carregades amb 45 llaunes convertides en cambres. La fotografia estenopeica que practiquen suposa un temps de reflexió, alguna cosa queda reflectit en cada imatge, en les quals s’assaboreix el pas del temps en el resultat una vegada positivada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari