El Planetari de Castelló obre demà l'exposició sobre dinosaures 'Morelladon&CIA'

El Planetari de Castelló obre demà l'exposició sobre dinosaures 'Morelladon&CIA'
31/10/2020 -

L’exposició ‘Morelladón&Cia’ arriba al Planetari de Castelló per acostar el públic les troballes paleontològiques fetes a la comarca de Els Ports. La mostra naix de la col·laboració entre els ajuntament de Castelló i de Morella i es podrà visitar fins al setembre del pròxim any. Les restes i la reproducció d’un exemplar del Morelladon beltrani són les protagonistes de l’exposició, tot i que s’hi poden veure multitud d’espècies paleontològiques.

La regidora de Cultura ha visitat la mostra acompanyada del paleontòleg i comissari, Jose Miguel Gassulla, i dels responsables del Planetari de Castelló. “Es un luxe comptar amb una exposició com aquesta a Castelló, ja que podem vore les restes reals i excepcionalment conservades dels exemplars que van habitar les nostres comarques”, ha assegurat l’edil, qui també ha convidat “les famílies a acostar-se a gaudir de les activitats i tallers lligats a la temàtica dels dinosaures que ha preparat el Planetari”.

Com ha apuntat Ruiz, l’exposició trasllada el públic a l’era dels dinosaures, en el període Mesozoic. En eixe sentit, la mostra pretén ser un reflex de la diversitat de la fauna continental i marina d’aleshores. El protagonista d’aquest esdeveniment és el Morelladon beltrani, una espècie descrita per primera vegada en Morella en l’any 2015.

Qui visite el Planetari de Castelló durant aquest any podrà conèixer com era l’espècie, que es caracteritza per unes espines vertebrals i per un holotip. El dinosaure feia sis metres de llarg i dos d’alt i en l’exposició es poden observar les principals peces originals fossilitzades. ‘Morelladón&Cia’ també dona a conèixer altres espècies de fa 126 milions anys com l’Iguanodón benissartensis, l’anquilosaure blindat Polacanthus o altres espinosaures carnívors. A més, hi ha restes paleontològiques de plesiosaures (rèptils aquàtics), cocodrils, tortugues i invertebrats.

Amb aquesta oferta, el Planetari aconsegueix dinamitzar la cultura i donar a conèixer el patrimoni paleontològic de les comarques del nord, a més de promoure l’interès per la ciència i la paleontologia. L’exposició ha estat realitzada per l’Ajuntament de Morella i l’Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals i està oberta a tot tipus de públic.

L’horari per visitar l’exposició en el Planetari de Castelló serà de dimarts a divendres de 09.30 a 14.45 hores; dissabtes de 10.30 a 13.45 hores i de 16.30 a 19.45 hores i diumenges de 10.30 a 13.45 hores. Per a accedir a la instal·lació cal complir amb el protocol sanitari determinat pel consistori, el qual inclou l’ús obligatori de mascaretes i l’higienització de les mans.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari